«Спалахнули» і… завмерли!

Понад двохсот людей минулих вихідних раптово непорушно завмерли у найнесподіваніших позах в торговельному центрі «Майдан». Як виявилось, так місцеві «мобери» вирішили влаштувати чернівчанам «Зупинку часу». Охоронці, щоправда, жарту не зрозуміли – нерухомих відвідувачів ввічливо просили вийти з приміщення, щоби «не лякати» чи то клієнтів закладу, чи то її адміністрацію.

За півгодини до цього завмирали «мобери» і біля «Формаркету». А ще водили хороводики та «пішохідні паровозики» проспектом Незалежності, – і навіть переводили гуртом бабусю через вулицю! Перехожі, посміхаючись, з того щиро дивувалися, водії підбадьорливо сигналили.

За словами організаторки флешмобу Мирослави МОЦАК, учасники зголосилися взяти в ньому участь через соціальні мережі. Переважно це молодь, віком від 13 до 28 років. Випадкові люди приєднувалися до учасників і під час самого флешмобу.

– Флешмоби проводять для того, щоби людина змогла перебороти в собі якийсь страх, наприклад, страх публічності, – стверджує Мирослава. – Такі заходи покликані допомогти людині самоствердитися, вийти за рамки поведінки, нав’язаної соціумом. Зрештою, якщо людина бере участь у флешмобах або ж їх організовує, вона відкриває в собі нові грані.

На одному флешмобі організатори зупинятися не збираються. Планують проводити їх чи не щотижня. Тематику обіцяють найрізноманітнішу: від звичайнісіньких розваг до серйозних соціальних заходів – з профілактики шкідливих звичок, збору коштів для дитячих будинків тощо.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії».

Флешмомб (англ. flash mob — «спалахуючий натовп», flashспалах, mobнатовп) – це заздалегідь спланована масова акція, зазвичай організована через Інтернет або інші сучасні засоби комунікації, у якій велика кількість людей оперативно збирається у громадському місці, протягом декількох хвилин виконує заздалегідь узгоджені дії (сценарій), і потім швидко розходяться.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *