Що влада не робить – усе на краще?

Принаймні, таке враження склалося від розмови з журналістами під час селекторної прес-конференції першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця.

А могло ж бути і гірше

На 2010 рік, зазначив Георгій Галиць, через складну ситуацію в промисловості планувалися показники нижчі, ніж на 2009-й. Ще в минулорічному січні падіння промислового виробництва в області становило майже 25%, проте на кінець року темпи зростання промислового виробництва зросли склали – 11,8% до рівня 2009 року.

– За підсумками січня-грудня ми змогли навіть перевищити середньоукраїнські показники – за результатами індексу зростання промислового виробництва область посіла десяте місце в країні, і це є достатньо переконливим фактом, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Як не дивно, значні позитивні зрушення, за словами Георгія Галиця, маємо у сільському господарстві:

– За минулий рік область посіла третє місце в Україні за рівнем сільськогосподарського виробництва, зібрано рекордний за останні 20 років урожай зернових – майже 500 тис. тонн, спостерігається зростання в тваринницькому секторі.

Чернівецька влада навіть планує цього року ввести в дію молокозавод…

Обіцянки-цяцянки

Розповідаючи про цьогорічні перспективи, пан Георгій особливо наголосив на важливості проведення низки економічних реформ, проголошених у різних сферах керівництвом держави.

– Успіх цих реформ залежатиме від розуміння та підтримки їх населенням: чим швидше ми отримаємо розуміння і підтримку, тим швидше ми будемо говорити про результати реформ, які нині розгортаються.

Цього року буде завершено те, що не вдалося закінчити в минулому: буде завершено реалізацію програми «Шкільний автобус», будівництво шкіл у Кам’яній на Сторожинеччині, в Молодії на Глибоччині, в Лужанах на Кіцманщині.

Більш ефективній роботі сприятиме скорочення на третину апарату ОДА.

– Апарат скоротять на 30%. Його чисельність зменшиться від 124 осіб до 87. Скорочення відбуватиметься за рахунок як ліквідації окремих структурних підрозділів, чи їхнього об’єднання в більші підрозділи, так і скорочення топ-менеджерів. Маю на увазі посади голів заступників ОДА.

Головна мета адмінреформи, яка зараз відбувається – зберегти спеціалістів. Адже вони, за словами пана Георгія, набагато цінніші, аніж заступник голови ОДА чи заступник начальника головного управління.

Окрім скорочення, адмінреформа передбачає підвищення заробітної плати для тих, хто залишається працювати.

– Безперечно, обсяги роботи зростають, а зарплата в ОДА є абсолютно неконкурентною. Мені навіть незручно називати цифри…

Про повторні вибори та «чистки»

Окремо перший заступник прокоментував ситуацію у селі Кам’янка на Глибоччині, де ЦВК в останній момент відмінив призначені на 23 січня вибори сільського голови, та виключення депутатів із ВО «Батьківщина».

– На мій суб’єктивний погляд – висловлюю свою думку не як посадова особа – можливо було б краще, якби вчора (23 січня) вибори у Кам’янці відбулися: обрали б когось бажаною кількістю голосів – і на цьому поставили б крапку… Ми знаємо рівень довіри до наших судів, і я не впевнений у тому, що судове рішення є кращим аргументом, аніж голосування із запасом у 50% голосів…

Те, що відбувається в обласній організації «Батьківщини», я не хотів би коментувати, бо це внутрішня справа цієї політичної партії. Але поставте питання новому керівництву партії: якщо вони повиключають усіх депутатів, як це почало робитися в обласній і в міській радах, то хто ж презентуватиме «Батьківщину» в Чернівецькій області наступні п’ять років? Як я розумію, виключені депутати не збираються складати своїх депутатських повноважень, тож постане питання відсутності у владі політичної сили, яка має помітну підтримку в області.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *