Пожежа… з-під дивану

або Як миша збудила червоного півня

сканирование0001

Старенька чернівчанка вирішила перевірити, чи не потрапила до мишоловки, яку поставила під диваном, миша. І не знайшла нічого кращого, як полізти під диван зі свічкою, тож і сама потрапила дор пастки. Результат не змусив себе довго чекати: загорілися речі, що лежали під диваном, вогонь став поширюватися. Самотужки здолати його бабуся вже не могла, то побігла по допомогу до сусідів. Коли ж усе-таки викликали рятувальників, йшлося вже про те, щоби вогонь не перекинувся на сусідські житла…

Скількох бід і трагедій легко можна було б уникнути, дослухавшись до порад рятувальників та взявши до уваги правила пожежної безпеки. Натомість лише торік через необережне поводження з вогнем в області виникло 284 пожежі, майже три сотні буковинців залишилися без житла. Тож потерпілих уже не треба переконувати у необхідності дотримуватися правил протипожежної безпеки. А 48 нашим краянам, загиблим торік від вогню, вони вже ніколи не знадобляться.

«Класика» пожежного жанру – паління в ліжку, вогонь, залишений без нагляду, розпалення пічки за допомоги пального, порушення електропроводки. Вже нинішнього року 61 пожежа забрала життя ще чотирьох людей. Не хочуть люди вчитися на чужих помилках!

Сергій БАБЧУК, помічник начальника ТУ МНС України у Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *