Помер автор ескізів герба та прапора Чернівців і області всесвітньо відомий художник Орест Криворучко

Серце чернівецького художника і фотографа, заслуженого художника України Ореста Криворучка перестало битися 26 березня. 

Він учасник 80-и міжнародних виставок (ex libris, мала графіка, естамп), серед яких 20 персональних (графіка, живопис). Його твори експонувалися у понад 30-и країнах світу, а нині перебувають у музейних і приватних колекціях України і за кордоном.
Останні кілька тижнів Орест Криворучко разом із дружиною перебував у реанімації під апаратом ШВЛ через коронавірус.

 

«Орест Криворучко помер. Допоможіть хто чим може. Помоліться за нього», – написала у фейсбуці його донька Оксана Скоробогач.
Небайдужих просила допомогти з коштами на поховання та фінансову підтримку родини, вказавши номер своєї картки: 4731 2196 1502 2245.

Коли я це прочитала, мені стало дуже соромно за державу, за всіх нас. Адже Орест Криворучко був талановитою непересічною особистістю, який, на жаль, не мав навіть  грошей на операцію на єдине око, яким іще бачив. Отож друзі, прихильники та поціновувачі його таланту допомагали, хто чим міг. 

Чому так? Хапуги, злодії, сірі особистості з інтелектом нижче плінтуса, як правило, мають усе, а щирі, талановиті й чесні…  Як правило, такі світять голодними очима… І це попри те, що Криворучко, вступивши  після армії до Москви на навчання, був одним із кращих студентів колишньої Строгановки (нині – Московська художньо-промислова академія імені С. Строганова). А повернувшись після навчання до рідного міста, творив, використовуючи не тільки всі відомі техніки та види графіки, а й винаходив свої особисті. Одне слово, унікум!

 

Сьогодні під час пресконференції Романа Клічука та його заступників про 100 днів роботи міської ради, Чернівецький міський голова сказав, що таку видатну особистість як Орест Криворучко зазвичай поховають за рахунок міста.
Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *