Подарунок заробітчанам від Мінфіну

Відтепер, працюючи за кордоном, заробітчани повинні сплачувати податок своїй батьківщині, яка не змогла забезпечити їх робочими місцями

рахівницяЗгідно наказу Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» Наталя Яресько зобов’язала Голову Державної фіскальної служби України Р.Насірова збирати податки з заробітчан.

Отримавши команду «фас» Державна фіскальна служба України оприлюднила інформацію про обов’язок українців, які отримують іноземні доходи, подати податкові декларації про доходи та майновий стан.

З наказом та розрахунками можна познайомитись тут: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/65107.html

Редакція звернулася до ДФС у Чернівецькій області. Т.в.о начальника Іван  Матіос одразу ж погодився дати роз’яснення щодо нюансів реалізації нового закону і спрямував до відповідальної особи. Та на вечір редакції повідомили: за 5 днів підготують і нададуть  відповідь. Отож, у наступному числі «Версій» повідомимо про те, як Україна зніматиме податки з тих українців, які заробляють за кордоном.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *