«Подаруй дитині життя» у 28-ме

Стабільне і беззастережне ставлення дорослих до добровільно взятих на себе обов’язків доброчинства, їхня готовність прийти на порятунок онкохворим маленьким буковинцям потроху стала доброю традицією і підґрунтям надії для хворих дітей та їхніх батьків. У понеділок акція «Подаруй дитині життя» пройшла у 28-й раз.

Співоча підтримка

Голосисті дівчата з будинку культури творчої молоді, вихованки Заслуженої артистки України Марічки Лобурак «відпрацювали» на доброчинну акцію, як то кажуть, на совість. Яскраве вбрання ( до речі, самостійно придумане, зшите й гаптоване), гарні мелодії немов розбудили розжарену липневим сонцем Центральну площу Чернівців. Навіть працівники Фонду «Подаруй дитині життя», були приємно вражені, коли після постійних партнерів акції – особового складу буковинської міліції – немов на запрошення пісні, до скрині з пожертвами потягнулася черга людей, хай із невеликими, але від щирого серця, гривнями. Особливо зворушливо було бачити, як дітки 5-7-років старанно ворушили губами, читаючи напис на скрині, а потім сіпали маму чи тата: дай грошей!

Ліки мимо протоколу…

Людина, яка знає про онкогематологію все, так би мовити, з двох боків – як лікар і як колишній пацієнт – завідувач онкогематологічним відділенням обласної дитячої лікарні Михайло Гнатюк із болем підкреслив, що тільки за останній місяць у відділенні зареєстровано 4 нових випадки онкозахворювань. Окрім великої вартості лікування, яке, в залежності від форми хвороби, може сягати й $1000 на добу, ще одна проблема у розбіжностях між ліками, прописаними у медичних протоколах (протоколами медики називають методичну схему лікування) і тим, що є апробованим в Україні. Неапробовані ліки за законом не можна використовувати, а пропоновані замінники не справляють належної дії. Процедура ж апробації наразі дуже складна і довготривала, а часу на чекання в маленьких пацієнтів просто немає.

Лариса ДМИТРЕНКО, «Версії»

P.S. Липнева акція «Подаруй дитині життя» зібрала 5892 гривні. Коли хочете приєднатися до доброї справи, можете завітати до Фонду за адресою: Чернівці, вул. Гоголя, 12, або переказати гроші на рахунок: ФАКБ «Форум», м. Чернівці, код ЄДРПОУ 35029311, р/р №26002300000612, МФО 356516.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *