Пішов з життя Йосип Бург

10 серпня 2009 року на 98 році життя відійшов у вічність всесвітньо відомий письменник і публіцист, активний громадський діяч державного і європейського рівнів, Почесний громадянин Чернівців Бург Йосип Кунович.

З його ім’ям пов’язана ціла епоха у вітчизняних українській, єврейській літературах, розвитку поліетнічної культури, мистецтва і письменництва буковинського краю. Знаючи багато провідних мов народів нашої планети, все своє творче життя Йосип Кунович ніс своє полум’яне і талановите слово правди про простих людей праці та оточуючий їх світ мовою ідиш.

Син вижницького плотогона він одним із перших оспівав тяжку, небезпечну і романтичну працю цих робітників; глибоко майстерно, з легкою іронією та веселою вдачею, як Шолом-Алейхем і Перец Маркіш, увіковічнив образи євреїв, українців, румун, німців, росіян і т.і. – корінних буковинців.

Разом із цим Метр Бург своїм неперевершеним пером та принциповою громадянською позицією, багатогранною громадською діяльністю увіковічнив і себе, зробив честь і славу Чернівцям і Буковині.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *