«Під знаком Ероса»

У Чернівецькому художньому музеї під такою назвоютриває виставка Анатолія ЖИТАРЮКА – одного з найцікавіших сучасних художників Буковини.

На виставці, приуроченої до Міжнародного жіночого свята 8 Березня, представлено більше 20-ти полотен, створених протягом останнього року.

– Це вже друга така моя виставка, – зазначив художник. – Минулого року вона відбулася на Восьме березня випадково – просто так склався графік виставкового залу. Проте тематика теж була жіноча: виставка називалася «Жінки і квіти» – багато квітів, натюрмортів, однак мені дорікали, чому так мало жіночого зображення…

Пан Анатолій стверджує, що в експозиції представлена не так еротика, як філософський погляд на жіночу красу та гармонію людських стосунків. Дві третини картин він написав за останні три місяці, адже під час зимового періоду в нього з’явилося більше вільного часу для творчості.

– До того ж, накопичилось багато ідей, які ще раніше виникли, були ескізи, ось вони і зреалізувалися. А ще два місяці тому я став дідусем вдруге. Народилася Софійка, моя внучечка, якій я і присвячую цю виставку.

Цікаво, що коли на УЗД батьки дізналися, що народиться дівчинка, старшого братика, якому 5 років, запитали – як назвати сестричку? «Софійка» – відповів він.

– До народження внучки було ще далеко. Проте так сталося, що вона народилася якраз на саме свято Софії.

Жартівливо запитую, чи не затесалася в картини художника, бува, політика…

– Знаєте, в Києві є така партія – «Любителі жінок», – відповів пан Анатолій. – Так ось, я – в цій партії!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *