Під час ремонтних робіт у вогні загинув один з працівників

Вчора у с. Зелений Гай Новоселицького району Чернівецької області близько 11 години ранку виникла пожежа у житловому будинку. Двоповерховий будинок саме знаходився на стадії ремонту: четверо найманих працівників укладали плитку на підлогу в приміщенні котельні. Господаря оселі, 42-річного чоловіка, на момент виникнення пожежі в будинку не було. Про загоряння за номером 101 повідомили сусіди. У лічені хвилини на місце події прибули два відділення новоселицьких вогнеборців.

pozeza_1

pozeza_2

– Весь будинок був у суцільній димовій завісі, – розповів інспектор Новоселицького РВ ГУ МНС України в Чернівецькій області, старший лейтенант служби цивільного захисту, Олександр Марусяк. – Троє працівників встигли вибігти на вулицю, проте щось розповісти рятувальникам вони не змогли – були у шоковому стані. Всередині будинку пожежники побачили тіло чоловіка без ознак життя. Це був четвертий працівник, який не встиг врятуватися. Згодом ми з’ясували, що загиблий є 36-річним мешканцем с. Ошихліби Кіцманського району. Ще один з працівників, 50-річний мешканець с. Ошихліби, отримав опіки І-ІІ ступеня рук та обличчя. Його госпіталізовано до центральної районної лікарні.

За 15 хвилин пожежу було ліквідовано. У будинку згоріло чимало майна: обладнання в котельні, ванній, вбиральні, перекриття, покрівля, газове обладнання. Орієнтовні збитки, завдані полум’ям, обчислюються у суму 30 тис.грн. Пожежникам вдалося врятувати від займання дві сусідніх будівлі.

Вже встановлено й причину виникнення пожежі: самозаймання речей та матеріалів під час проведення ремонтних робіт. Під час укладання плитки працівники змастили підлогу спеціальним клеєм, випаровування якого накопичились у приміщенні котельні та призвели до загоряння.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *