Українські презервативи як політичний аргумент

Катерина Лук’янова: Дистриб’ютори не забезпечать Україну дешевими презервативами!

Народний депутат Катерина Лук’янова прокоментувала заяву директора фонду «Антиснід» О.Руднєвої стосовно досягнутої з дистриб’юторами презервативів домовленості про зниження цін на цю продукцію.

«Чудово, що фонд «Антиснід» курує цей напрямок, його обов’язок – займатися цим спрямуванням. Але насправді тільки вітчизняне виробництво може знизити ціни на латексну продукцію до прийнятного рівня», – відмітила К.Лук’янова.

«Адже йдеться не лише про Київ, де люди отримують високі зарплати і можуть отоваритися «в супермаркетах». Мовляв, там з’являться презервативи за начебто «до кризових цінах», – пояснила свою думку представник «Народної самооборони», і продовжила: «Йдеться про всю Україну, де гіпермаркети не на кожному кроці. Йдеться про села, про селища міського типу, про районні і обласні центри, мешканці котрих складають більшість населення країни. Саме там СНІД і ВІЧ поширюються страшними темпами. Повсюдно, у всіх роздрібних торгівельних мережах, особливо в аптечних, потрібно представити дешеву захисну продукцію з латексу».

«Продукція вітчизняного виробника на ринку України представляє не більше 17%. Це мізерна цифра, тому ми звернули увагу на виробництво в Україні», – підкреслила Катерина Лук’янова. «Дистриб’ютори – це чудово, але вони представляють інтереси іноземних виробників, і ціна такої продукції в будь-якому разі буде вищою. Собівартість, транспортування, податки, входження у торгівельні мережі, дистриб’юторський інтерес», – назвала К.Лук’янова фактори впливу на ціноутворення і високу вартість саме імпортних презервативів.

«Вітчизняні виробники мають на виході продукту набагато меншу ціну: 2-3 гривні за пачку. Тобто 1 гривню за 1 шт. Дистриб’ютори такої ціни виставити не можуть. Тому я вважаю, що всі наші зусилля, в тому числі і фонду «Антиснід», мають спрямуватися на те, щоб в Україні з’явилась дешева якісна продукція саме українського виробництва у необхідній кількості», – відмітила Катерина Лук’янова.

Політик звернулася до власників роздрібних торгівельних мереж з проханням «відпустити ринок і впустити на полиці вітчизняного виробника». «Штучно створюються такі умови, коли вітчизняний виробник не може увійти до торговельних мереж», – підкреслила вона.

Народний депутат заявила, що «хтось лобіює інтереси дистриб’юторів, у тому числі і в Верховній Раді України. Є шкідники, які зашкоджують нашому споживачу, і високі темпи розповсюдження СНІДу в Україні – на їхній совісті. Я про це казатиму вголос!».

«Перестаньте лобіювати інтереси чужих держав, закордонних виробників у Верховній Раді», – сказала Катерина Лук’янова і резюмувала: «Однозначно доки ціни на латексні вироби, які мають захистити життя і здоров`я українських громадян, не зробляться прийнятними, «Народна самооборона» продовжить контроль».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *