Петро ПОРОШЕНКО: «Другого туру президентських виборів не буде!»

«Якщо вибори не відбудуться 25 травня, Україну розірвуть на шматки!» – наголосив кандидат у Президенти під час зустрічі з буковинськими журналістами у Чернівецькому аеропорту.

До Чернівців пан Порошенко прибув просто з Одеси, куди напередодні вилетів у зв’язку з протистоянням між активістами і сепаратистами, в ході яких 46 людей загинуло, близько 200 поранено. Відтак журналістам довелося чекати на «шоколадного» гостя три години.

IMG_7261

На початку брифінгу пан Порошенко через ЗМІ вибачився перед мешканцями Сторожинця й Хотина, де він мав зустрітися з виборцями, та візит до Одеси дещо змінив плани кандидата.

–  Україна буде єдиною. Вибори президента відбудуться 25 травня, – впевнений  Порошенко. – Україна нарешті почне розмовляти з терористами мовою, яку вони розуміють. Української вони не розуміють, російської теж – вони розуміють мову сили. І тоді, коли влада буде діяти рішуче –  вони розповзуться, бо немає сьогодні народу, який їх підтримує.

За словами Порошенка, другого туру або зриву виборів прагнуть вороги України. Але, якщо демократичні сили об’єднаються, як це було на Майдані, то у ворогів нічого не вийде.

З приводу проведення на Донбасі референдуму 11 травня кандидат запевнив: «Жодного референдуму 11 травня з правовими наслідками немає і бути не може». На його думку, можливе лише опитування без будь-яких наслідків, однак сам він технологію опитування не підтримує.

– Ми переможемо, якщо будемо єдині, сильні, бо з нами правда, – сказав П.Порошенко. За його словами, першу війну, інформаційну, Росія вже програла – серед іншого, завдяки журналістам. – І, незважаючи на величезні інвестиції, які РФ робить для того, щоби покращити свій імідж у світі, їй ніхто не вірить, – стверджує він.

Кандидат на президентське крісло торкнувся і проблеми Криму:

– Крим не повертатимуть військовою силою, процес має відбуватися демократичним шляхом. І це може бути тоді, коли абсолютна більшість кримчан захоче повернутися в Україну, – підкреслив Порошенко.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *