Перевізники виступили проти незаконних соціальних проїзних квитків, що їх роздав Михайлішин

Позавчора чернівецькі перевізники директор ПП «Багіра» Павліна ХРАПЧИНСЬКА, заступник голови Асоціації перевізників Чернівців Микола АЛЬБОТА, директор ТОВ «Денисівка-1» Віталій ДЗЮБАК і начальники юрвідділу й відділу транспорту, зв’язку та енергетики департаменту ЖКГ Чернівецької міськради Олександр ШИБА і Василь МАРТИНЮК скликали прес-конферецію з приводу розповсюдження серед соціально незахищених верств населення так званих «соціальних проїзних». Посилаючись на законодавство, вони стверджували, що цей документ не має юридичної сили, бо  не підкріплений ні угодою, ні відшкодованими коштами, що їх  мають отримувати перевізники за безкоштовне обслуговування пільгових категорій пасажирів. Йшлося й про те, що найкраще було б надавати пільговикам адресну допомогу. Бо нині держава відшкодовує перевізникам лише 8 проїздів одного пільговика на місяць. А вони зазвичай їздять значно частіше.

Як стало відомо, були зроблені офіційні заяви до міліції щодо видачі людям «соціального проїзного квитка».

Після обговорення цієї теми розмова плавно перейшла до незадовільних послуг перевізників, хронічне ненадання квитків пасажирам на маршрутах Поліни Храпчинської та корупційної складової бюджету перевізників. Утім, останні в один голос зауважили, що коли б їм доводилося ще й ділитися заробленим із владою, то проїзд уже коштував би 5 гривень. І все ж присутні зрозуміли, що подорожчання проїзду не за горами. Тож саме на часі проведення обіцяного півтора роки тому моніторингу пасажиропотоку, який допоміг би визначити справедливі ціни на перевезення у маршрутках.

Вл. інф.      

У громадському транспорті ви можете ознайомитись з офіційною заявою Асоціації перевізників Чернівців  про те, що соціальні квитки, які пенсіонерам роздають від імені кандидата в мери Віталія Михайлішина, не діють і діяти не будуть.

Рішення про запровадження у Чернівцях соціального проїзного квитка визнано протиправним і скасовано рішенням суду.

соціальний

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *