Перед шармом Буковинської осені не встояла Троя

На «Буковинській осені – 2010», яка цьогоріч розташувалася на території кінно-спортивного комплексу «Троя» в Реваківцях на Кіцманщині, крім кращих зразків виробленої на Буковині сільгосппродукції, продуктів харчової промисловості, сільськогосподарської техніки, екзотичних тварин, можна було побачити презентації торгівельних мереж, супермаркетів, великих продовольчих магазинів.

Аграрну науку представляли експозиції Буковинського інституту агропромислового виробництва, Української науково-дослідної станції карантину рослин, Придністровської дослідної станції садівництва. Серед їхніх здобутків – завершені розробки, які впроваджуються в агропромислове виробництво області. А це – нові енергозбережні технології, перспективні сорти та гібриди, інноваційні проекти.

Власну продукцію на виставці-ярмарку «Буковинська осінь – 2010» представили понад 90 буковинських сільгоспвиробників з усіх районів області і, що важливо, – за помірними цінами.

Особливий попит у відвідувачів ярмарку мали цукор, яйця, картопля, морква, капуста, столовий буряк, фрукти. Купуючи саджанці нових перспективних сортів плодових дерев, відвідувачі водночас консультувалися в досвідчених садоводів і науковців.

У тваринницькій галузі було представлене племінне поголів’я великої рогатої худоби, свині, вівці, птиця. Крім того, тут демонстрували і продавали птахів та звірів, яких не кожен буковинець має сьогодні у господарстві, – фазанів, павичів, курей різних порід, голубів, кролів, нутрій. Особливий інтерес викликали цінні види риб, зокрема, форелі.

На ґаздівське свято завітали й представники крайової і районної влади. Відкриваючи виставку, голова облдержадміністрації М.Папієв зауважив, що агропромисловий комплекс області має стійку тенденцію до щорічного зростання виробництва, за період тільки цього року вироблено сільськогосподарської продукції на суму більше 1 мільярда гривень.

Серед основних досягнень – вихід садівничої галузі Буковини на ринки не лише держави, а й інших країн світу: наші фрукти купують уже в Польщі та Росії. А весною цього року посаджено 300 га нових інтенсивних садів, восени заплановано посадку ще 400 га. В області діє 14 фруктосховищ із регульованим газовим середовищем, завдяки чому протягом року наша торгівельна мережа пропонує якісну та свіжу продукцію. Влада ж прийшла до селян зі своїми досягненнями – похвалилася, що від 7 жовтня запрацював цукровий завод «Хрещатик» у Заставнівському районі, який планує вже цього року виробити близько 15 тис. т цукру.

Лідерів сільськогосподарської галузі області нагороджено почесними грамотами від виконавчої та представницької влади Чернівецької області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *