Онкохворим буковинцям допомагатимуть канадійці

4 тисячі доларів цими днями перераховано у фонд «Подаруй дитині життя» на лікування маленьким буковинцям із Канади. Допомогти відгукнулася Канадсько-Українська фундація. Її координатор Роман ЄРИНЮК уже не вперше перераховує кошти на рахунок фонду «Подаруй дитині життя».

– Вісім місяців тому я отримав з Буковини лист із проханням допомогти. Ми не відмовили. Наша фундація існує для допомоги українцям у різних потребах. Я очолюю проект «Любов-Любов». Його мета – допомогти дітям, які живуть в дитячих будинках, інтернатах, дітям-інвалідам, хлопчикам і дівчаткам, які потребують медичної допомоги. Щороку ми збираємо приблизно 25-30 тис. доларів. Перша тисяча поступили на Буковину у грудні минулого року, наступний транш прийшов у квітні цього року. Нині ж ми поклали в банк 4 тис. дол.

Чернівецький благодійний фонд «Подаруй дитині життя» та координатор Канадсько-Української фундації підписали договір про співпрацю на два роки.    

Рак любить… сонце

– За останні півроку, на жаль, жодного препарату ми не отримали. Тож залишків усього близько 20%. А препарати закуповуються тільки за допомоги фонду «Подаруй дитині життя» та небайдужих буковинців, – розповідає Михайло ГНАТЮК, завідувач відділення кардіоонкогемалогії ОДКЛ №: 1. – Як правило, пік хвороби – березень, серпень, жовтень.  Найчастіше діти поступають до нас після поїздки на море. Тому нагадую батькам, що від десятої ранку до 5 вечора дітям не можна знаходитися на сонці.

В онкогематологічному відділенні дитячої лікарні нині лікується 16 дітей. За 2012 рік у відділення поступило 7 нових маленьких пацієнтів. Загалом в області з онкогематологічною патологією 132 дітей.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *