Новини податкової

Податкова міліція вилучила 23 гральних автомати

Попри заборону грального бізнесу в Україні на одному з ринків обласного центру працівники податкової міліції міста Чернівці виявили відкритий для відвідувачів гральний зал, в якому на момент перевірки надавалися послуги водночас на 23 автомата. При цьому господарка закладу не змогла пред’явити податківцям ліцензію та патент, що надавали б право займатись даним видом діяльності.

Наразі 23 гральних автомати орієнтовною вартістю 98 тисяч гривень вилучені. Подальша їх доля вирішуватиметься згідно чинного законодавства.

За порушення трудового законодавства донараховано понад 4 мільйона гривень

Податкова служба Чернівецької області з початку року провела 156 перевірок підприємст, установ, організацій та 36 перевірок суб’єктів господарювання – фізичних осіб з питань дотримання чинного законодавства при виплаті доходів громадянам. Внаслідок цього у 106 юридичних та 36 фізичних осіб виявлені порушення та додатково нараховано 4,5 мільйона гривень по юридичних та 119 тисяч гривень по фізичних особах, з них до бюджетів надійшло 637 тис. грн. та 114 тис. грн. відповідно. Притягнуто до адміністративної відповідальності 106 посадових осіб підприємств, установ, організацій, сума штрафів складає біля 6 тисяч гривень. 35 суб’єктів господарювання – фізичних осіб оштрафовано на понад 2 тис. грн.

«Біла» зарплатня обійдеться дешевше

Від початку року працівниками ДПА в Чернівецькій області проведено 70 перевірок по виявленню неоподаткованих доходів громадя. Загалом за цей період встановлено 69 випадків виплати заробітної плати у «конвертах». За результатами перевірок додатково нараховано основного платежу та застосовано штрафних санкцій більше 94 тисячі гривень.

Так, при проведенні перевірки магазину в м.Кіцмань, встановлен, що його власник не оподаткував доходи та доплати до них найманим працівникам. Ігнорування податкового законодавства обійдеться підприємцеві майже у 28 тисяч гривень штрафу та донарахувань.

Загалом внаслідок контрольної та роз’яснювальної роботи укладено додатково 1037 трудових угод. До органів прокуратури за цей період передано 19 матеріалів перевірок про порушення законодавства про оплату праці, порушено 6 кримінальних справ.

Торгували м’ясом без жодних документів

28 випадків порушення податкового законодавства виявили податківці під час рейду ринком села Клішківці Хотинського району. Зокрема було встановлено 14 випадків продажу сільгосппродукці, в тому числі 8 фактів торгівлі м’ясом, без відповідних довідок про походження товару. Крім того, 13-ро продавців не могли надати жодних документів на право здійснення підприємницької діяльності. Також зафіксовано один випадок використання праці найманого робітника без оформлення трудової угоди.

Фінансовим установам області донарахували більше 42 тисячі гривень платежів

За результатами 23-х перевірок фінансових установ донараховано платежів більше 42 тисяч гривень.

Серед порушників – одна з чернівецьких кредитних спілок, в роботі якої податківці виявили порушення порядку ведення касових операцій та неподання податкових звітів про використання коштів неприбутковою установою. По результатах перевірки вказаній фінансовій установі донараховано податків та штрафних санкцій понад 5 тис. грн., які вже сплачені до бюджету.

Ще одна кредитна спілка «забувала» подавати вчасно податкові звіти про використання коштів неприбутковою установою, перераховувати до бюджету податку з доходу та дозволяла собі порушення ведення касових операцій. За виявлені порушення їй донараховано податків та штрафних санкцій більше 10 тис. грн.

Відділ масов-роз’яснювальної роботи та звернень громадян  ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *