New York Times розрекламував Україну

22 лютого в одній з найвідоміших американських газет The New York Times опубліковано окремий тематичний розділ про Україну, – повідомляють у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

З матеріалами тематичного розділу газети The New York Times можна ознайомитися на англомовному веб-ресурсі під назвою «Ukraine-Digest.com», де також вміщено макет сторінки у форматі PDF.

Раніше, 2 лютого, в американській газеті Washington Post вийшов додаток про Україну, на який з держбюджету, за твердженням МЗС України, було видано 100 тис дол. Цей додаток складався із шести шпальт. Хоча Мирослава Гонгадзе у своєму блозі повідомляла, що газета розрекламувала Україну не за 100 тисяч доларів, а за 140.

– Якщо ми хочемо бути позитивними в інформаційному просторі, нам необхідно б щомісячно в одному серйозному виданні робити такий додаток, – зазначав з цього приводу Олег Волошин, директор департаменту інформаційної політики МЗС. – За зразок ми брали аналогічні додатки, які робили Індія, Китай, Аргентина.

Зі свого боку заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря заявив, що влада України використовує старі пропагандистські прийоми.

– Подібні додатки, як правило, друкують авторитарні країни, за великі гроші, і те, що там написано, не має нічого спільного з реальною ситуацією, – сказав Немиря.

У розділі висвітлюється, зокрема, внесок України в міжнародні зусилля з ядерного роззброєння, передусім на прикладах добровільної відмови держави від арсеналу ядерної зброї та значних запасів високозбагаченого урану, а також активної участі України у міжнародних ініціативах у галузі ядерної безпеки, зазначили в МЗС, додавши, що публікації з цієї тематики підтверджують важливу роль України як надійного партнера в справі зміцнення міжнародного миру та безпеки.

Крім того, йдеться в повідомленні, опубліковані в розділі статті розкривають вагомий потенціал України як однієї з провідних космічних держав світу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *