Не панікуйте! Усі служби МВС готові до дій у разі надзвичайних ситуацій – Ігор Клименко

У разі надвичайної ситуації на Запорізькій атомній електростанції будуть розгорнуті санітарні блокпости та відпрацьовані обставин, які можуть виникнути, під час навчань, що відбудуться найближчими днями. Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Ми плануємо провести навчання з перекриттям доріг, розгортаннм санітарних блокпостів на яких будуть вимірювати радіацію. Усе обладнання, яке у нас є на озброєнні виміру радіації відкаліброване та готове до роботи”, – зазначив в ефірі єдиного телемарафону Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України закликав громадян зберігати спокій та у разі вибуху на ЗАЕС, який планують російській окупанти, закритися вдома на добу, аж поки місцеві органи влади, органи цивільного захисту не дадуть відповідного розпорядження щодо переміщення вулицями. У разі необхідності перебування на вулиці, варто бути у респіраторі, які ми використовували під час пандемії Covid-19. Усі кондиціонери або обігрівачі необхідно вимкнути, а будь-які отвори закрити скотчем чи мокрою ганчіркою.

“Ми вже розгорнули роботу відповідних штабів. У цих штабах присутні енергетики, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, також до складу штабу входять поліція і медики для того, щоби були вироблені і чітко донесені до наших громадян правила поведінки у випадку надзвичайної події. Усі наші служби Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та місцевих органів влади готові до надзвичайних ситуацій, зокрема і до вибуху на Запорізькій АЕС”, – зауважив глава МВС.

Ігор Клименко повідомив, що усі громадяни, які захочуть виїхати з забрудненої території, будуть забезпечені транспортом, який уже готовий.

Департамент комунікації МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *