Національний чемпіонат з мобільної гри у Чернівцях

У столиці Буковини цими днями відбувся національний чемпіонат «Winter Amateur Cup».   У ньому взяли участь 117 команд з усіх куточків України, гравці яких змагались у кіберспортивній дисципліні PUBG:Mobile за призовий фонд у 80000 тисяч гривень.

Організувало чемпіонат Чернівецьке регіональне представництво ГО «Всеукраїнська організація «Федерація Є-спорту України»’. Оскільки змагання відбувались онлайн, тож долучитись могли всі охочі. Боротьба транслювалася на YouTube та Twitch, тому будь-хто міг зайти та вболівати за команду-фаворита.
Чемпіонат проходив у форматі SQUAD. У кожній команді було по 4 гравці. Для перемоги необхідно було пройти 3 етапи: групова стадія, півфінал та фінал. Із 117 команд у фінал пройшли 16. Найкращими стали 3 команди, що набрали найбільше ігрових очків у завершальному матчі. Місця розподілилися таким чином:

1 місце “Demolition” (Богдан Бойко, Валерія Кашлік, Георгій Лубков, Артем Руденко);

2 місце “SpaceJummers” (Владислав Поліщук, Олексій Кляйн, Юрій Кляйн, Денис Блащук);

3 місце “ZeroDreams” (Георгій Коновалов, Іван Кісільов, Денис Кудінов, Богдан Ляшевич);
Загалом до чемпіонату долучились 502 учасники віком від 13 до 50 років.
– Цей турнір продемонстрував, що  кіберспорт відкритий для будь-якого віку, – розповів голова UESF  Чернівецького регіонального представництва Сергій Щербань. – Коли ми побачили, що в команді Space Jummers, яка здобула срібло , грали син і батько, якому 50 років, то були приємно вражені й вирішили поцікавитися у чоловіка його враженням від участі в кіберспортивному замаганні.

Дізналися, що батькові про турнір розповів син. «І я був не проти взяти участь у такому заході, – поділився Юрій Кляйн, учасник команди Space Jummers. – Команди були сильні, тож отримав чудові емоції. Тим паче, що наша команда дружна, завжди підтримувала та допомагала. Я був не тільки вражений, а й звісно радий тому, що такі змагання почали організовувати у нашій країні для молоді».

 

Про призи і партнерів.

Призовий фонд був сформований за підтримки наступних спонсорів у вигляді продукції та сертифікатів на послуги

* realme – технологічний бренд (надали realme buds air 2(4 одиниць) та realme buds q2(8 одиниць) та ігровий телефон realme GT NEO2;

* СУШИЯ – найбільша в Україні мережа японської кухні (надали сертифікати на 1000 грн

(4 одиниці), на 500 грн (4 одиниці) і на 300 грн (4 одиниці);

* RedMonkey – IT-академія(надали 12 сертифікатів на навчальні курси);

*artliineвиробник ігрових ПК (надали сертифікати на знижку для збору ПК).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *