Наступ на свободу слова: Шустеру заборонили працювати в Україні

Наступ на свободу слова: Шустеру заборонили працювати в Україні  

Можна любити чи не любити Савіка Шустера як особистість і журналіста, та свобода слова – чи не найбільше завоювання Майдану, уроки якого на Печерських пагорбах дуже швидко і дуже небезпечно підзабули.

26 квітня тележурналіст Савік Шустер разом з командою 3s.tv прийшов до офісу Київського міського центру зайнятості, щоби з’ясувати, чому його позбавили дозволу на роботу в Україні. Тим паче, що два тижні тому від Фонду зайнятості він отримав новий дозвіл. Причиною анулювання дозволу стали, так би мовити, «недостовірні відомості в документах». Адвокати Шустера стверджують, що анулювання дозволу на роботу на підставі кримінального провадження, за яким п. Шустер є свідком, неправомірне.

«Тиск почався давно, це вже результат…», – прокоментував журналіст Савік Шустер рішення Міграційної служби.

Шустер: «Я не очікував обману від Петра Порошенка. Я очікував, що це реально європейська людина. Він в цій студії був завжди, незважаючи на те, що мені реально погрожувала попередня адміністрація. Реально загрожувала, щоб його тут не було. Він виступав як європейська людина. Я йому вірив, ми всі йому вірили. А він виявився людиною взагалі не європейською». (http://gordonua.com/)

Медіа-профспілка та Спілка журналістів України у спільній заяві висловили обурення  неправомірними діями органів державної влади, вважаючи їх «проявом правової цензури, намаганням використати правові механізми для перешкоджання вільному обговоренню критичної інформації про ситуацію в країні».

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович також закликала українську владу оперативно розглянути питання дозволу на роботу, щоби права журналіста були дотримані й Савіку Шустеру було дозволено продовжувати свою роботу вільно і безпечно.

Нагадаємо, 2005 року Шустер почав працювати в Україні. 2012-го він став заслуженим журналістом України.

Після виходу статті в газеті, АГЕНЦІЯ УНІАН в розділі ПОЛІТИКА надрукувала останні новини:

Шустер зможе виходити в ефір:

ведучому призупинили заборону на роботу в Україні

http://www.unian.ua/politics/1332804-shuster-zmoje-pratsyuvati-v-ukrajini-veduchomu-prizupinili-anulyuvannya-dozvolu-na-robotu.html

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *