Без аеропорту Чернівці перетворяться на провінційний хутір

Учора, депутати ВР Максим Бурбак та Микола Федорук розповіли журналістам про майбутнє Чернівців, якщо не запрацює Чернівецьке комунальне господарство «Аеропорт»

Зі слів нардепів є підозри, що депутати міськради мають намір довести аеропорт до банкрутства, а потім за безцінь викупити.

“Схоже, що хтось попрацював із депутатським складом Чернівецької міськради, хтось провів роботу, і я вбачаю, що депутати свідомо підуть на банкрутство чернівецького аеропорту. А знаєте чому?… З міського бюджету (понадпланових надходжень) потрібно виділити 35 мільйонів гривень, які згодом, в 2017 році поверне Кабмін на капітальний ремонт злітно-посадкової смуги і тоді перевізники зайдуть на наш ринок. А в Чернівецькій області є багато заробітчан. Напрямок в Італію, Іспанію буде постійно діяти. Якщо це державницьке рішення депутати усвідомлять, якщо вони за нього проголосують, то честь їм і хвала. Це врятує наш аеропорт”, – зазначив  Максим Бурбак.

Микола Федорук заявив, що місто повинне дбати про перспективи розвитку, бо без аеропорту Чернівці просто загинуть.

“Без аеропорту Чернівці перетворяться в хутір. Може це грубо сказано, але це так. І не розуміти цього можуть хіба що недолугі непатріоти міста. І якщо сьогодні такий склад міської ради, то її треба розганяти. Бо те, що далі буде продовжуватися в міжособистісних інтересах, –  комусь двері поміняють, комусь під’їзд пофарбують, тобто розпилять ті понадпланові надходження (на кожного депутата), які прийшли у міський бюджет завдяки політиці уряду Яценюка по децентралізації, це буде неправильно”..
До слова, Івано-Франківський аеропорт зберіг статус міжнародного. 30 березня, авіакомпанія “TURKISH AIRLINES” відкрила щоденні рейси “Івано-Франківськ-Стамбул”. Час перельоту – близько двох годин. Вартість квитка в обидві сторони від 99 доларів (з урахуванням усіх аеропортових зборів і податків).

Валерій ПЕТРЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *