На «Садгірських коралях» фантазували та реалізували

Чи можете ви подарувати старим речам друге життя? 5-ть команд брали участь у змаганнях «Фантазуємо й реалізуємо» – апогею міського фестивалю декоративно-прикладного мистецтва «Садгірські коралі», який уже вдруге відбувся в центрі творчості дітей та юнацтва у Садгорі. Учасники продемонстрували неймовірну вигадливість, як тепер кажуть, креативність, та ручну вправність. Усе, що вони виготовили з відходів, – а це і настільна лампа, й капелюх, і абажур тощо – дуже гарне і придатне для використання.

DSC_0002

Програма фестивалю була досить насиченою. Спочатку всіх його учасників і гостей привітали невеличким концертом місцеві вокалісти й танцюристи, а далі вони знайомилися з виставкою робіт гуртківців, розгорнутою в рамках фестивалю.

DSC_0017

 

Майстер–клас від коболчинського гончара Івана Гончара

Відбувся також благодійний ярмарок, на якому юні майстри збирали кошти на операцію дитині однієї з родин садгірських педагогів.

DSC_0020

 

Нове життя старих речей. Спробуйте, у вас теж вийде…

Неймовірне зацікавив усіх присутніх майстер-клас народного умільця, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслуженого працівника культури України, директора Сокирянського районного музею кераміки в селі Коболчин Івана Гончара. Із неприхованим захопленням і діти, і дорослі спостерігали, як з грудки глини народжуються то горщик для квітів, то невеличка миска. А потім усі охочі мали змогу потренуватися у ліпленні півника.

Ярослав ВОЛОЩУК, член НСЖУ, фото автора

 

 

 

  

   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *