На підтримку малозабезпечених чернівчан спрямують понад 19 мільйонів гривень

Комплексну програму «Захист» на 2010-2012 роки, яка передбачає систему соціально-економічних, матеріально-побутових, медичних, культурних заходів, спрямованих на посилення соціального захисту найбільш вразливих верств чернівчан, затвердила сесія міської ради.

Головна мета цієї програми – посилити адресну матеріальну підтримку, покращити надання соціальних послуг малозабезпеченим чернівчанам. На її реалізацію передбачено спрямувати 19 мільйонів 98,8 тисяч гривень, в тому числі з міського і районних бюджетів – понад 18,7 млн. грн., інших джерел – 390 тис. грн.

Зокрема,

11 млн. 315 тис. грн. – передбачається спрямувати на виписку пільгових рецептів , зубне та слухопротезування,

2 млн. 255 тис. грн. – на надання адресної матеріальної допомоги найбільш соціально незахищеним ветеранам війни і праці, дітям війни, громадянам похилого віку, інвалідам, реабілітованим, постраждалим від аварії на ЧАЕС, сиротам та іншим малозабезпеченим верствам населення,

708 тис. грн. – на надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг реабілітованим жертвам політичних репресій,

195 тис. грн. – на надання пільг за житловими субсидіями окремим категоріям малозабезпечених громадян,

240,5 тис. грн. – на пільгове прання білизни одиноким громадянам, якими опікується комунальний центр «Турбота»,

385 тис. грн. – пільгове користування послугами лазень,

122 тис. грн. – на часткове відшкодування проїзду в громадському транспорті Почесним донорам,

409 тис. грн. – на щомісячні доплати до пенсій окремим громадянам, які мають заслуги перед містом, а також щомісячну адресну допомогу сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані, вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей,

346 тис. грн. – на гаряче харчування найменш забезпечених громадян похилого віку, бездомних,

1,9 млн. грн.. – на підтримку діяльності Центру ресоціалізації для бездомних громадян та Центру обліку бездомних громадян, ветеранських та інших громадських організацій, які надають соціальні послуги найбільш вразливим верствам чернівчан,

550 тис. грн.. – на проведення міського конкурсу соціальних проектів.

Виконання програми «Захист» дасть змогу покращити матеріальне забезпечення та умови проживання майже 28,5 тисяч малозабезпечених чернівчан.

До реалізації заходів програми «Захист» пропонується долучитися виробничим, комерційним, банківським структурам, профспілковим органам, фондам соціального страхування, громадським організаціям та іншим суб’єктам господарювання.

Довідково. Станом на 1 січня 2010 р. у Чернівцях майже 38 тисяч пенсіонерів, інвалідів, сімей з дітьми є найменш захищеними і потребують додаткової адресної допомоги.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *