На історію не зазіхай!

Для перепланування квартир, ремонту доріг, озеленення в історичній частині міста буде потрібен спеціальний дозвіл

 При будівництві споруд, переплануванні квартир або виконанні будь-яких ремонтних робіт, а також при встановленні малих архітектурних форм, політичних наметів, елементів зовнішньої реклами в межах історичних ареалів міста та в буферній зоні об’єкта ЮНЕСКО потрібно отримати попередній висновок відділу охорони культурної спадщини. Це саме стосується і проведення земляних та шляхових робіт, робіт із реконструкції вуличних та інженерних мереж, влаштування паркувальних місць.

Члени виконавчого комітету міськради зобов’язали районні у місті ради надати пропозиції щодо перенесення за межі історичної частини самовільно встановлених споруд, проведення ремонтних робіт дорожнього покриття та тротуарів, додаткового озеленення на прилеглій до об’єкта ЮНЕСКО території. Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради і відділ охорони культурної спадщини мають надати пропозиції щодо обмеження руху транспорту й облаштування пішохідних територій і зовнішнього освітлення історичного середовища.

Окрема увага до правил і стандартів будівництва та проектування в історичній частині міста. Зокрема, не повинно бути об’єктів, що негативно впливають на історичну будівлю, в тому числі і малих архітектурних форм, політичних наметів, літніх майданчиків і технічних пристроїв на фасадах будинків, що не відповідають вимогам збереження історичного середовища міста. Це стосується і дисгармонійних рекламних вивісок.

Максим КЛИМЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *