На Черемоші прорвало дамбу

Поблизу села Банилів Вижницького району річка Черемош прорвала дамбу на ділянці близько 20 метрів. Вода може затопити два населених пункти, – повідомидо Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
«Станом на 17:00 год. 22 червня 2020 року в межах сіл Банилів, Слобода-Банилів Вижницького району, на пошкодженій ділянці дамби № 5, стався прорив дамби паводковими водами річки Черемош, очікується затоплення населених пунктів Банилів та Слобода Банилів», – йдеться у повідомленні. Як нині стало відомо, підтопило 18 будинків та 29 домогосподарств в с. Банилів та 10 будинків і 14 домогосподарств в с. Слобода-Банилів. Під водою опинився понад 1 га сільгоспугідь.
На місце виїхали рятувальники та інші відповідні служби.
Як зазначили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, правоохоронці перенаправляють автотранспорт від небезпечних ділянок дороги та інформують населення про можливе проведення евакуації.
Під час проведення аварійних робіт працівники Служби порятунку врятували 13 осіб – 9 з них у с. Банилів та ще 4 особи у с. Слобода Банилів. Внаслідок стихії відбулося підтоплення їх домогосподарств, тому люди самостійно не могли покинути помешкання. Рятувальники надали їм необхідну допомогу та транспортували у безпечні місця, визначені органами місцевої влади.
Також тривають аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи по укріпленню дамби у місті Вижниця.
Станом на 08.00 год. 23 червня всього для проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт на території Вижницького району від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучено 87 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки, від служб взаємодії та місцевого населення – 84 чоловіки та 22 одиниці техніки, повідомляє управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *