На Буковині у квітні свій перший документ отримав 651 малюк

У квітні у Чернівецькій області  свідоцтво про народження отримали 651 новонароджена дитина. Як повідомляють у відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області,  при цьому  95,5% народжень зареєстровано за допомогою сервісу «єМалятко». Найчастіше послугу   обирали батьки з  Чернівців, на Сокирянщини, Кіцманщини та Глибоччини. 

Батьки називали малят як традиційними, так і цікавими та незвичними іменами.  Незвичні імена хлопчиків: Авенір, Габріель, Далимир, Дамаріс, Дамір, Даріан, Еліас, Еміліон, Ітан, Йоель, Леві, Ной, Рамон, Самуєл, Сейбі, Семіон, Тіберіус, Тімотеєй тощо.

Цікаві імена дівчаток: Агнія, Аліпія, Аміра, Арнелія, Доріана, Едіда, Еліза-Шарлотте, Елін, Ельвіна, Енні, Есма, Єліса, Єсєнія, Жасміна, Іонєла, Лавінія, Лея, Ліам, Лоіс-Марія, Марія-Жасмін, Медіна, Мелітіна, Міріам, Наомі, Ніколетта, Ніколь, Ремус, Рувим,  Софья-Філічія, Табіта, Тадей, Фіалка, Чері, Юстінія, Ясмін.

Нагадаємо, комплексна послуга «єМалятко»  доступна у всіх відділах ДРАЦС Чернівецької області. Це можливість для батьків новонароджених дітей не витрачати дорогоцінний час на звернення до різних держустанов, а за однією заявою отримати кілька послуг, пов’язаних із народженням дитини. Зокрема, швидко та зручно отримати свідоцтво про народження, зареєструвати місце проживання, оформити соціальну допомогу. Буковинці активно використовують таку можливість. Чернівецька область – серед лідерів за кількістю користувачів сервісу «єМалятко». 

Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *