На Буковині поліцейський у складі злочинної групи збував амфетамін

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, серед яких був колишній інспектор управління патрульної поліції в Чернівецькій області ДПП НПУ.

Слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому, за сприяння ДВБ Нацполіції, встановили, що у період із травня до жовтня 2020 року поліцейський перебував у складі ОЗГ, що займалася збутом амфетаміну.

За даними слідства, 31-річний житель смт Лужани Чернівецького району організував та очолив злочинну групу до складу якої залучив своїх односельців – 32-річного патрульного та цивільну особу 1991 року народження.  Члени організованої злочинної групи налагодили збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території Чернівецької області. Для цього «очільник» організованої злочинної групи створив навіть сленг, аби у розмовах використовувати лише завуальовані назви наркотичних засобів.

Спільно з експоліцейським та іншою цивільною особою, зловмисники підшуковували покупців та продавали заборонені речовини. Зокрема, слідчими було задокументовано 7 фактів продажу психотропної речовини амфетаміну жителям Чернівецької області.

Організована злочинна група діяла до моменту їхнього викриття слідчими ТУ ДБР у Хмельницькому в жовтні 2020 року, коли було проведено понад 20 обшуків за місцями проживання підозрюваних та інших осіб, які могли бути причетні до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, в результаті яких було виявлено та вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини та зброю.

Таким чином, колишній правоохоронець та двоє цивільних осіб обвинувачуються у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропних речовин, вчиненому повторно, організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).

Усім учасникам організованої групи може загрожувати позбавлення волі на строк від 9-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька обласна прокуратура, оперативний супровід – Чернівецьке управління ДВБ НП України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *