Мобільні оператори фіксуватимуть персональні дані абонентів, – законопроект

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації в Україні розробила законопроект, який передбачає фіксацію персональних даних всіх мобільних абонентів. Про це повідомляється на сайті відомства.

Зокрема, пропонується внести зміни до законів «Про телекомунікації» і «Про радіочастотний ресурс України», які передбачатимуть реєстрацію абонентів та запровадження реєстрації кінцевого обладнання за міжнародним ідентифікатором.

Тобто, передбачається, що мобільні оператори фіксуватимуть персональні дані клієнтів, а також вести базу IMEI-кодів.

У відомстві зазначають, що таким чином хочуть сприяти боротьбі з кіберзагрозами. Також пропонується фіксувати кінцеві пристроїв.

«Потребує уваги ситуація, коли оператори і провайдери телекомунікацій провадять господарську діяльність у сфері телекомунікацій і надають як телекомунікаційні послуги, так і послуги на базі телекомунікацій, використовуючи при цьому різноманітне кінцеве обладнання. Також з боку споживачів цих послуг відбувається широке використання різноманітного кінцевого обладнання, таких, наприклад, як: айфони, айпади, комунікатори, смартфони тощо», — йдеться у поясненні до законопроекту.

У пояснювальній записці до законопроекту також йдеться, що чинні абоненти повинні будуть реєструватися. Спочатку на впровадження положень передбачалося дати 3 місяці, але на засіданні у відомстві вирішили його збільшити до півроку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *