Михайло Бауер: на перервах діти повинні бігати

– У школах слід придбати скакалки та забрати з коридорів лавки, – наголосив під час селекторної прес-конференції Михайло БАУЕР, директор Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА. Очільник департаменту за те, щоби діти на перервах побільше рухалися.

s18936241

– Під час уроків учні змушені сидіти, тому на перервах повинні більше рухатися, – зазначив Михайло Йозефович.  – Тому для усіх шкіл слід купити скакалки, гантелі та обручі. Зізнаюся, що я ненавиджу, коли в коридорах стоять лавки. Їх треба забрати, щоби школярі бігали, а не сиділи на перервах.

За словами начальника, для того, щоби закупити спортивний інвентар, можна один рік не пофарбувати класи в школах.

Інтернет-збори для батьків будуть щоквартальними.

– Під час батьківських інтернет-зборів ми щоквартально обговорюватимемо шляхи підвищення якості освіти школярів, – повідомив п. Михайло. – Наразі працюватимемо над покращенням  комп’ютерної техніки та доступу до інтернету в закладах освіти, щоби збори в онлайн-режимі легше було проводити.

Нагадаємо, перші онлайн-збори відбулися 22 березня цього року. У них взяли участь 655 осіб із 23 загальноосвітніх навчальних закладів. Директору департаменту адресували 93 запитання, 2 з яких надійшли на його особисту пошту. Як зауважив очільник від освіти, на всі питання він не відповів, бо не вистачило часу. Тому на ті питання, що залишилися, зацікавлені отримують відповідь електронною поштою.

Школярам заборонять їсти чіпси й пити кольорові напої

– Я особисто проти, щоби біля шкіл розміщувалися торгівельні точки, які продавали б дітям тютюн, алкогольні, різнобарвні напої і чіпси, – зауважив очільник департаменту освіти. – Це отрута. Всім добре відомо, що пепсі-колою труять шкідників на трояндах. Це вельми радує. Адже до такого рішення ми йшли два десятиліття.

За словами п. Бауера, раз на п’ять років в області проводяться фронтальні перевірки районів. Нещодавно така закінчилася в закладах освіти Кіцманщини. З квітня почнуть «трусити» школи Новоселиччини.

Щороку кількість дітей у позашкільних закладах зростає

У 2011 році вони охоплювали понад 33% дітей, а у січні 2013 року – понад 42%. Загалом позашкільна система краю нараховує 68 закладів, де займається більше 41 тис. дітей. З них 32 – позашкільні заклади та 36 – спортивні.

– На Буковині працює 750 гуртків, які відвідує майже 27 тисяч вихованців, – наголосив Михайло Бауер. – Щороку з’являються нові.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *