Луганськ навчив

До кінця цього року замінити кисневі балони більш сучасним обладнанням в усіх лікарнях Чернівців доручив міський голова Микола Федорук.

Після трагедії в луганській лікарні в усіх лікувальних установах Чернівців здійснено перевірку дотримання правил безпеки при використанні, зберіганні та транспортуванні кисневих балонів.

Встановлено, що нині для реанімаційних потреб та при хірургічному втручанні лікувальні установи міста використовують 65 кисневих балонів ємністю 40 л. Окрім того, у користуванні бригад швидкої допомоги перебувають кисневі балони ємністю від 1 до 5 л. Найбільшу кількість кисневих балонів щомісяця використовує пологовий будинок №1.

Немає потреби у кисневих балонах у пологовому будинку № 2, де для цих потреб працює власна газокомпресорна станція. Така ж станція вартістю майже 1 млн. грн працюватиме в новому хірургічному корпусі міської дитячої лікарні. Після придбання оксигенераторів значно менше стали користуватися кисневими балонами у міській лікарні №3.

Вартість оксигенераторів різного класу, які заміняють кисневі балони, становить від 27,5 до 400 тис. грн. Міський голова Микола Федорук доручив до кінця цього року забезпечити усі лікувальні установи міста цим обладнанням, щоби підвищити рівень безпеки при проведенні реанімаційних заходів та хірургічних втручань.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *