Ломом розвалили стіну пам’ятки ЮНЕСКО, щоби встановити банківський термінал

Щоби встановити платіжний термінал «Приватбанку», розбили нішу в стіні одного з приміщень ЧНУ біля центрального входу до резиденції, комплекс якої  входить до ансамблю культурної пам’ятки ЮНЕСКО «Резиденція митрополитів Буковини і Далмації».
Як повідомив керівник Інспекції з благоустрою міськради Сергій Обшанський, дозвіл на встановлення терміналу дали у Києві. За століття існування цього унікального історико-архітектурного комплексу такого вандалізму ще не було. Навіть комуністи не зазіхали на культову споруду. Тож що за державу маємо, коли чиновник, а саме – начальник інспекції з благоустрою  може просто виконувати свої обов’язки – бо вищі тиснуть – тому волає про допомогу на Фейсбуці:
«Громада ЧЕ просимо допомоги !!! 16.03.2016 почалася руйнація пам’ятки архітектури, встановлюють термінал…погодження дав Київ…. Київ нехай керує в себе!!! Збір біля резиденції», – написав Обшанський у Facebook.Руйнують резиденцію1

Реакція не забарилася – українська влада боїться тільки самих українців, їх згуртованості та масовості .

Одне слово, у телефонній розмові з Обшанським ректор ЧНУ Степан Мельничук пообіцяв, що до вечора 16 березня стіна буде відновлена. Щоправда, це вже буде не стіна Йосипа Главки…

Тим часом народні депутати М. Бурбак і М. Федорук  написали віце-прем’єр-міністру— міністру культури України В. Кириленку депутатське звернення, в якому, зокрема, говориться:

«Просимо Вас у найкоротші терміни провести службове розслідування щодо дій посадових осіб Міністерства культури України, за погодження яких відбулася руйнація стіни пам’ятки ЮНЕСКО та перевірити неодноразові факти видачі дозволів на проведення будівельних робіт в охоронюваній зоні й у разі виявлення порушень притягнути винних осіб до відповідальності».

І раптом на думку спала шалена ідея: а чи не здогадається бува Коломойський поставити платіжний термінал свого «Приватбанку» в Стіні Плачу?  

 

Вл. інф.      Фото від Сергія Обшанського 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *