Ліцей для… кинутих і патріотів

Скандал визрівав, але не відбувся. Хоча чуток і розмов довкола школи-інтернату, розташованому в обласному центрі на вул. Луковецькій, 29, де вчаться діти з неблагополучних і неповних сімей, вистачало.

Як прокоментувала рішення сесії Чернівецької міської ради, прийняте у вівторок, начальник міського управління освіти Василина МАЛИШЕВСЬКА, на базі школи-інтернату №2 створюється Чернівецький ліцей-інтернат військово-спортивного профілю. І це – позитив. Діти навчатимуться там від 1 до 12 класу – і хлопчики, і дівчатка. Останні зможуть після закінчення навчального закладу вступати до училищ МНС, міліції чи інститутів фізкультури.

– Ніхто з викладачів школи-інтернату не буде звільнений, – заявила перша освітянка міста. – Хіба що двоє викладачів, які не мають педагогічної освіти, та ще чотири «глибоких» пенсіонери від 66 до 78 років.

Готуючись до перепрофілювання, чернівецькі освітяни відвідали Луцьк, Мукачів, Львів та Новодністровськ, де вже діють такі ліцеї.

Подібні навчальні заклади у період державної кризи, коли сотні дітей опиняються поза турботою суспільства, є виходом із ситуації. Замість того, щоби поповнювати ряди невдоволених, асоціальних елементів і, будемо відверті, бандитів, діти отримають добру фізичну підготовку та стануть захисниками батьківщини. А патріотів ой як не вистачає Україні!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *