Квітень починається з магнітної бурі

Коли очікувати геомагнітних коливань


У квітні 2025 року очікуються кілька магнітних бур різної інтенсивності — від слабкої до потужної. Сильна геомагнітна активність очікується у середині та наприкінці місяця, як прогнозує Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних і атмосферних досліджень (NOAA) США.
Отже, у квітні 2025 року на нас очікують:
5,6,30 квітня — слабкі магнітні бурі,
1,2,9,10,15,16,17 квітня — магнітні бурі середнього рівня,
І потужні магнітні бурі — 12,25,26 квітня.
Потужні бурі можуть відчуватися навіть здоровими людьми. Помірні вплинуть переважно на метеозалежних. А слабкі, швидше за все, не принесуть особливого дискомфорту.
Магнітні бурі — це природні явища, спричинені змінами в магнітному полі Землі, що можуть впливати на самопочуття людей, надто чутливих до змін погоди. На магнітні бурі людський організм може відповідати головним болем, підвищенням артеріального тиску, втомлюваністю, безсонням та навіть загостренням хронічних недуг.

Чим «заїдати» та «запивати» магнітні бурі


Нестача таких важливих елементів, як магній, калій, а також вітамінів групи В та антиоксидантів, може погіршити стан організму під час магнітних бур, роблячи його більш вразливим до стресу. Проте, правильний харчовий раціон може допомогти полегшити цей період і мінімізувати негативні наслідки. Серед таких продуктів мають бути присутніми:

Продукти, багаті на магній

:
горіхи (мигдаль, кеш’ю); насіння (гарбузове, соняшникове); шпинат та інші листові зелені овочі; авокадо; чорний шоколад (містить магній і підвищує настрій).

Кисломолочні продукти

:
кефір, йогурт і сир — це джерела кальцію та пробіотиків, які підтримують здоров’я кишківнику і покращують загальне самопочуття.

Вода і зелений чай

:
Пийте більше чистої води та трав’яних чаїв, зокрема зеленого чаю, який містить антиоксиданти й допомагає підтримувати бадьорість, сприяє концентрації уваги і стимулює роботу мозку.

Продукти, багаті на калій

:
банани: картопля; томатний сік; абрикоси; морська капуста.

Омега-3 жирні кислоти

:
Найкращі джерела омега-3: лосось, тунець, сардини; лляна олія; насіння Чіа; волоські горіхи.

Фрукти та овочі, багаті на антиоксиданти

:
Особливо корисні ягоди (чорниця, малина, журавлина), цитрусові (апельсини, грейпфрути), овочі яскравого забарвлення (морква, буряк, помідори).

Імбир та мед

:
Імбир допомагає зменшити головний біль і нудоту. Мед має заспокійливий ефект і допомагає зменшити стрес.

Вітаміни групи В

:
Вітаміни групи В можна отримати з такими продуктами:
цільнозернові крупи; курка, індичка; яйця; бобові (квасоля, нут, сочевиця)

Тримайтеся здорового харчування та способу життя – і здолаєте негативні впливи!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *