Кличуть захищати Україну

Розпочалася чергова хвиля мобілізації. Уже наступного тижня до облвійськкомату викличуть 800 чоловіків. Загалом же з Чернівецької області мобілізують понад 1500 військовозобов’язаних.

Працівники військкоматів, органів місцевого самоврядування та ЖРЕПів уже розносять повістки. У них зазначено, що протягом 24 годин військовозобов’язаний повинен з’явитися до військкомату для проходження медичної комісії та з’ясування сімейних обставин.

– Уже за перший тиждень мобілізації ми повинні призвати 800 чоловіків, потім – ще понад 500. Усі вони протягом 26 діб проходитимуть навчання у спеціалізованих військових частинах, – каже Віталій ЧУРАЙ, військовий комісар Чернівецької області. – Далі мобілізовані повернуться до військових частин, де ще 15 діб триватиме бойове злагодження.

Під час четвертої хвилі мобілізації найбільш затребувані артилеристи, танкісти, зв’язківці, механіки-водії, водії, фахівці протиповітряної оборони. Потрібні також спеціалісти-будівельники для створення фортифікаційних укріплень для наших військових.

– Нині призиваються військовозобов’язані, які мають військову спеціальність. Це і офіцери, і солдати-сержанти, – продовжує Віталій Володимирович. – Плануємо також мобілізувати 22 офіцерів запасу – медиків. Віковий ценз для чоловіків – 20-60 років, для жінок – 20-50.

Тих, хто не з’явиться до військкоматів, попереджають: це тягне кримінальну відповідальність – ув’язнення на термін від двох до п’яти років.

– Наразі в області ведеться 22 кримінальних провадження у справах про ухилення від мобілізації, – повідомив Олександр Іванюк, перший заступник прокурора Чернівецької області. – До суду вже передані 10 кримінальних проваджень. Інші перебувають на досудовому розслідуванні. Шукаємо й утікачів, які ховаються від міліції та військових комісарів.

384624909

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»      

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Кличуть захищати Україну”