На 4 порції ікри вам знадобляться 2 баклажани, 3 солодкі перці, сік половинки лимона, 3 ст.л. оливкової олії, пучок зелені, 3 зубки часнику, сіль, чорний перець, інші спеції – до смаку.
Готуйте баклажани і перці на гарячому вугіллі або в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 20-30 хвилин, час від часу перевертаючи їх, поки перці з усіх боків вкриються підпалинами, а баклажани стануть помітно м’якшими. Приберіть перці в пакет або накрийте кришкою в каструлі: головне, щоб вони як слід «пропотіли», тоді їх буде легко очистити. Баклажанам дайте трохи охолонути, розріжте навпіл, ложкою вийміть м’якоть і дрібно-дрібно порубайте ножем. Дістаньте перці з «ув’язнення», опустіть у холодну воду, очистіть від насіння і шкірки і теж порубайте: що дрібніше – то краще. Перекладіть овочі в друшляк, щоби стекла зайва рідина, без якої смак ікри буде більш насиченим.