Кабмін затвердив порядок обігу ПДВ-облігацій

27 квітня ВР ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2010 рік», ст. 25 якого передбачає відшкодування ПДВ платникам, у яких суми податку, задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, підтверджені перевірками та не відшкодовані на дату набуття чинності цим Законом, шляхом оформлення облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) з терміном обігу 5 рокі. При цьому має бути забезпечено рівність умов для всіх платників податку щодо визначення способу відшкодування ПДВ, добровільність здійснення такого відшкодування та зацікавленість усіх платників податку.

Основні умови випуску ОВДП для відшкодування сум ПДВ та Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій затверджені постановою Кабміну від 12 травня 2010 р. № 368 «Про випуск ОВДП для відшкодування сум ПДВ».

Для відшкодування ПДВ шляхом оформлення ОВДП  платники податку повинні:

до 25 червня 2010 р. подати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями для включення до реєстрів інвентаризації;

подати до банків, які виконують функції агентів з оформлення відшкодування ПДВ облігаціями, виписку з реєстру, затвердженого Міністерством фінансів, та заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики;

відкрити у банках рахунки у цінних паперах для зарахування належної їм кількості облігацій, про що повідомити органи ДПС за місцем реєстрації.

За матеріалами  ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *