І здобутки, і втрати, і Новий рік…

Добігає кінця 2010-ий. Ми – на порозі Нового 2011 року. Підбиваємо підсумки, зализуючи рани. Вибудовуємо плани, сподіваючись на краще. Так уже влаштовані. Без віри та мрій, що колись настане рай на землі, людина як без води: і ні туди, і ні сюди.

На жаль, єдине, що заважає людині досягти бажаного, – власне її небажання чи невміння діяти й правильно, себто в потрібному напрямку, мислити.

Тільки вибудувавши подумки прекрасне майбутнє, можна перенести його до реального життя. До речі, а чи не у цьому секрет сили людських мрій?

Тому закликаю фантазувати і мріяти – про добре, світле, вічне. Щоби рік Кролика приніс нам солодку вітамінізовану моркву й позбавив страхів за майбутнє. Бо кролик, що не кажи, – звір з лякливих. Утім, якщо вірити казкам, зустрічаються й хоробрі Зайці. Давайте приєднаємося до їхньої когорти.

Адже досі ми поводилися так, що нам і ворогів не треба. Спромоглися виконати стосовно себе, рідних, усі завдання, що стоять, як правило, перед окупантами. Знищили промисловість і сільське господарство, донищуємо освіту, позбавили державу науки, а людей – гарантованої Конституцією безкоштовної медичної допомоги. До того ж розпродуємо наліво і направо національні багатства у вигляді сировини й розкидаємося людським ресурсом, який успішно реалізує себе в інших країнах.

Тепер, за логікою, повинен настати час відродження. Щоправда, за однієї умови: ми збагнемо, що вже досягли дна прірви. А щоби викараскатися звідтіль, потрібні здоров’я та сили, відважність і здоровий глузд. Давайте цього й побажаємо собі в Новому році.
А щодо здобутків і втрат? Яка різниця, чого більше, коли й те, й друге – наше! І біль наш, і досвід наш, і, зрештою, просто наше життя. Іншого не буде. Радіймо зараз!
З Новим роком, друзі, з новим щастям!

Від імені колективу газети «Версії» – Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “І здобутки, і втрати, і Новий рік…”