Хочете на море?

Оберіть пропозицію, яка влаштує саме вас.

Усе про відпочинок: де, як і за скільки?

 Задовольняєтеся солодкими і барвистими спогадами про попередні відпустки? А сусід уже складає плани, як провести цьогорічний довгоочікуваний відпочинок.

       Традиційні Одеса, Затока, Крим…

Не всі люди мають закордонні паспорти. Ця категорія туристів найчастіше обирає відпочинок в Україні – Затоку, Одесу, Крим. Якщо ви належите саме до тих відпочивальників, які й цього року засмагатимуть на українському побережжі, і розраховуєте на пансіонат з харчуванням, то вартість відпочинку стартує від 250 грн. за добу у червні, 300 грн. – у липні. Дешевше обійдеться проживання в приватному секторі: у червні від 45 грн. з людини без харчування, з харчуванням – 70-80-90 грн. залежно від місяця, адже у пік відпочинкового сезону вартість збільшується. Ціни на відпочинок в Одесі, Затоці і Криму будуть приблизно однаковими. У разі, якщо ви вирішили їхати на відпочинок транспортом туристичної фірми, до Затоки і Одеси в обидва кінці будьте готові викласти з кишені 400 грн., до Криму 750 грн. Придбавши путівку, до морського курорту можна діставатися й самостійно: автобусом, потягом, або власним автомобілем.

         Болгарія: висока якість за порівняно невеликі гроші

Дуже популярною серед туристів нині є Болгарія. Особливо – приватний сектор. Це зумовлено гарними умовами для відпочивальників і порівняно невисокими цінами. Багато чернівчан, приходячи до турагенств, платять тільки за візу та проїзд, а з місцем відпочинку визначаються вже прибувши до Болгарії. Оселитися у приватному секторі коштує 5-6 євро з людини. Якщо підрахувати – це навіть дешевше, аніж в Одесі та Криму. Відмінність же полягає в тому, що якість послуг у Болгарії значно вища. Таким чином, за 10 днів у Болгарії без харчування, за умови, що ви обрали приватний сектор, треба викласти 50 євро з людини. Якщо ж місце вашого проживання – пансіонат, то за 10 ночей і сніданки потрібно заплатити 200 євро. Віза до Болгарії вартує 35 євро, для пенсіонерів – дешевше вдвічі, проїзд у два боки – до 100 євро з людини.

– Багато чернівчан вибирають Болгарію, – каже менеджер з туризму турагенції «Подорожуйте з нами» Інеса Гульпе. – Це пов’язано і з тим, що, заплативши гроші, людина отримує саме ті послуги, на які вона розраховувала. В Болгарії немає українських казусів, коли реальні умови відпочинку не відповідають ціновій категорії, заявленій у прайсі.

        Туреччина – країна, де всі обов’язково поторгуються

Любителі пригод можуть сміливо їхати до Туреччини. Тут ви отримаєте масу незабутніх вражень: покатаєтеся на джипах-сафарі, зануритеся у підводний світ Середземного моря і подолаєте на байдарках гірську річку. Вирушивши на відпочинок до Туреччини, не забувайте про те, що за межами готелю на вас чекає звичайне життя турецького містечка, і його мешканці ведуть інший спосіб життя, ніж дозволено туристам. Тому, не варто фотографувати жінок у паранджі, для відвідування різних релігійних споруд та пам’яток історії візьміть із собою закритий одяг. Якщо ж ви вирішили прогулятися крамницями і базарчиками, не забувайте про торг, інакше ризикуєте придбати речі, вартість яких значно перевищує їхню реальну ціну.

За тиждень відпочинку на двох ви заплатите 800 доларів і отримаєте систему «все включено». Вартість перельоту також у цій сумі.

– Цьогоріч туристи літатимуть до Анталії зі Львова та Києва. Якщо ви оберете Львів, місцеві туроператори запропонують вам безкоштовний трансферт – відвезуть автобусом до аеропорту, далі переліт, – розповіла Інеса Гульпе. – Якщо ж матимете бажання летіти зі столиці, діставатися туди доведеться самостійно і за власний кошт.

Щодо візи, то між Україною та Туреччиною підписано угоду про безвізовий режим, однак безкоштовними візи будуть лише з серпня. Наразі вартість візи – 30 доларів.

 Безкоштовні візи до Туреччини – лише з серпня

              Спека не лякає – Гайда до Єгипту!

Місць, де можна провести незабутній відпочинок, в Єгипті дуже багато. Все залежить від вашого смаку. В Каїрі ви пізнаєте всі таїнства Сходу. Поїхавши на відпочинок до Олександрії, відчуєте себе як удома, адже це найбільш європеїзований курорт цієї країни. Якщо хочете провести відпочинок у тиші і спокої, на Вас завжди чекає Сафага, в якій можна водночас і підлікуватися. Молодь зазвичай вибирає активний відпочинок – їй пряма дорога в Дахаб, де можна взяти участь у сафарі, зайнятися підводним плаванням або віндсерфінгом.

Відпочити у Єгипті можна за 700 доларів на двох. Врахуйте, що, обравши Єгипет, ви отримаєте значно вищу якість умов у готелі, ніж у Туреччині.

             Греція – країна богів і героїв, античних статуй і руїн

Відпочинок у Греції – це насолода дивовижними краєвидами, острови та пляжі, гори, безкрайні морські простори, чудова природа, багатий культурний спадок, цікаві подорожі, смачна здорова їжа та добре вино.

Якщо це материкова Греція, туди можна дістатися автобусом і дорога вартуватиме дешевше. На 10 ночей для сім’ї відпочинок коштуватиме 1200 євро з дворазовим харчуванням, проїздом і візою. Якщо це острівна Греція, діставатися туди потрібно літаком, тому вартість буде дещо вищою – 1400 євро.

        Подобається екзотика? Можете вирушити до Шрі-Ланки

Сьогодні відпочинок у Шрі-Ланці дуже популярний, адже у цій країні розкішна тропічна природа, дивовижний тваринний світ, смачна їжа, давня історія та унікальна культура. Та є в Шрі-Ланці також моменти, які для європейських туристів можуть бути незвичними. Зокрема, там дуже велика вологість повітря, яка в поєднанні з дуже високою температурою дає ефект сауни. Збираючи речі до Шрі-Ланки, прихопіть із собою одяг виключно з натуральних тканин, інакше ви просто не зможете перебувати надворі. Будьте готові до того, що мокрі речі або рушники на відкритій терасі готелю або на балконі вашого номера сохнутимуть протягом кількох днів. Сушити купальні костюми, білизну та інші речі краще в номері. Туристам варто бути дуже обережними з сонячними ваннами: шрі-ланкійське сонце настільки підступне, що отримати опіки можна навіть у тіні. Будьте готовими й до несподіванок: чернівецька туристка, йдучи на пляж, забула зачинити вікно в номері, а по поверненню виявила там… мавпу.

7 днів зі сніданками та вечерями на двох обійдеться вам у 1100-1200 доларів. До цієї суми входить і переліт. Віза – по прильоту коштуватиме вам 25 євро.

                Якщо не хочете перейматися візами, обирайте Грузію

Це нова пропозиція чернівецьких туроператорів, яку вони запровадили торік. Але вона вже зацікавила буковинців. Грузія – це якісний відпочинок, можливість оздоровитися, цікава культура, відсутність мовного бар’єру. Вона відома своїм природним розмаїттям – від величних гірських масивів, середньовічних храмів Тбілісі до субтропічного клімату на узбережжі Чорного моря.

Відпочинок у Грузії коштуватиме вам 850 євро на 10 ночей з людини з харчуванням і авіаперельотом із Києва.

             На південному березі Прута теж непогано

Якщо ж відпочинок на морі вам не по кишені, завжди можете поїхати до рідних Карпат, скориставшись послугами турагенств, або щоби здешевити релакс, скористатися послугами «зелених» садиб – мешканці гірських районів пропонують приїздити на відпочинок до їхніх обійсть. Там ви зможете доєднатися до справжньої природи, посмакувати українськими стравами, сходити до лісу по гриби, покататися на конях.

Не хочете витрачатися й на Карпати? Щойно потеплішає, можете традиційно гайнути на наш чернівецький Прут – сонце, повітря і вода вам забезпечені всього за 1 грн. 25 коп. – вартість проїзду у тролейбусі. Це теж досить непогана пропозиція, бо ж і зекономите, і відпочинете, і закрутки на зиму заготувати встигнете, щоби взимку ласувати домашніми вареннями та салатами.

Любов НЕЧИПОРУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *