ХIІ Відкрита міська освітньо-наукова конференція учнівської молоді «ВСЕСВІТ-2021»

9-10 лютого 2021 року успішно пройшла  ХIІ Відкрита міська освітньо-наукова конференція учнівської молоді «ВСЕСВІТ-2021». Конференція присвячена 70-річчю від дня народження першого космонавта України Леоніда Каденюка і 60-ій річниці польоту в Космос першого космонавта планети Земля Юрія Гагаріна.
Захід організовує Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка, Чернівецький музей авіації і космонавтики, Міський центр УМАКО «Сузір’я» м. Чернівці.

У роботі конференції на І етапі взяли участь 32 учні з 17 закладів освіти міста (ліцеї № 1,3,4, Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей, Ліцей УГЛ КНУ ім.Т.Г.Шевченка, м.Київ, гімназії № 2,3,4, ЗОШ №1,8,10,11,33,37,38, ЧЦЮТ ім.Л.К.Каденюка, ОЦНТТУМ). Учасники конференції подали на розгляд журі 30 робіт.

Учасники представляли доповіді за такими напрямами: астрономія та астрономічні дослідження; історія розвитку авіації та космонавтики; космічна медицина і біологія; екологія космосу; ракето-космічна техніка; цивілізація за межами Землі та наукові дослідження в космосі.

Освітньо-наукова конференція учнівської молоді «Всесвіт» проводиться з метою популяризації та поширення астрономічних знань, розвитку інтересу до астрономії та досліджень космосу. Вона покликана забезпечити підтримку обдарованої молоді, яка цікавиться космічними дослідженнями, залучення школярів та молоді до вирішення завдань, які мають значення для розвитку науки і техніки.

Журі конкурсу – викладачі з Чернівців і  Дніпра

Голова журі – Яценко Віталій Васильович, директор Чернівецького Центру юних техніків ім.  Л.К. Каденюка, кандидат фізмат наук.

Члени журі: Людмила Леонідівна Вахрушева, завідувач навчальним сектором НЦАОМ ім. О.М.Макарова /м.Дніпро/, Василь Юхимович Шевцов, зав. кафедрою  проектування і конструкцій літальних апаратів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат технічних наук /м.Дніпро/; Марина Володимирівна Килимник , начальник навчально-методичного відділу НЦАОМ ім. О.М.Макарова /м.Дніпро/; Сергій Кізіма, вчитель фізики Комунальної обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів “Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей”, УМАКО «Сузір’я» м. Чернівці; Анастасія Костюкова, вчитель інформатики Чернівецька ЗОШ I-III ст. технологічного профілю №33, УМАКО «Сузір’я» м. Чернівці; Фаїна Коблянська,  вчитель фізики Чернівецька ЗОШ I-III ст. №1, Тетяна Спориніна – вчитель інформатики Чернівецької гімназії №2, член правління УМАКО «Сузір’я» м. Чернівці.

 

Дякуємо всім учасникам конференції, організаторам, наставникам за свято науки, творчості і відкриттів!
Окреслені нові цілі, ми продовжуємо мріяти, вчитися, досягати і йти вперед… Зоряним шляхом… А в майбутньому і космічним…Всім успіхів! І до зустрічі на нагородженні переможців конференції.

Більше фото з конференції за посиланням – ХIІ ВІДКРИТА МІСЬКА ОСВІТНЬО-НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ВСЕСВІТ-2021»

©Тетяна Спориніна,
фото автора і з архівів учасників конкурса

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *