Буковинці не звикли економити газ

DSC_0837

Єдиний спосіб зекономити – зменшити споживання газу на 30%. Хоча цим не всі будуть задоволені.

На цьому під час прес-конференції наголосив Голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

“Насправді зменшення споживання палива на 30 відсотків є цілком можливим для промислових підприємств, але не для тих, хто постачає його населенню. До того ж, альтернативи природньому газу поки що не існує. Це можна зробити, якщо ми проведемо заміну котлів, приладів, які дадуть можливість споживати менше енергії, даючи ту саму кількість тепла. Можливо, якщо ми проведемо заходи по енергозбереженню: утеплення будинків, теплотрас, перегляд необхідності централізованого постачання тепла в окремих районах і будинках, переведення частини споживачів на індивідуальне опалення. Але за такий короткий період ми не зможемо настільки зменшити споживання природного газу“, – зазначив Горда.

Керівник “Чернівцігазу” також додав, що 60% споживачів у Чернівецькій області користуються різними пільгами на газ, але при цьому вони зовсім не звикли економити природні ресурси.

Скажімо, якщо споживач має 100% пільгу, він обов’язково спалює весь обсяг газу, – каже Горда. – Замість того, щоб обслужити власний котел, наприклад замінити його на більш ефективний, встановити нові вікна, стверджують, що отримують неякісний газ, поганий тиск. Потрібно починати з особистої економії”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *