Конкурс-фестиваль «Буковинська гостинність» у ТРЦ «Панорама» зібрав десятки професійних кухарів барів та ресторанів, а також чернівецьких студентів.
Журі оцінювали банкетні страви учасників, сервірування столу (тематика довільна), якість приготування святкового торта й роботу з карвінгу.
Карвінг — англ. curving (від curve, що значить різати) — «різьблена робота», «різьблений орнамент». До того ж, карвінгом називають різьблення по дереву, льоду, каменю, овочам, а також стиль катання на гірських лижах і сноуборді і навіть спосіб довготривалого хімічного укладання волосся.
Карвінг в кулінарії — це мистецтво фігурного різання по овочах і фруктах, яке зараз досить популярне в ресторанах.
Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії», фото автора