Євросоюз поділився із заставнівськими лікарями досвідом та лапароскопом

На базі Заставнівської центральної районної лікарні розпочато річний проект «Використання провідного медичного досвіду – основа покращення якості медичних послуг у регіоні»

У чернівецькому прес-клубі під час презентації проекту

– Завдячуючи цьому проекту, ми, перш за все, отримали можливість запровадити в районній лікарні сучасні малоінвазивні методи хірургічного лікування, – каже Любомир ШЕВЧУК, заступник головного лікаря Заставнівської ЦРЛ. – Його переваги в тому, що вони менш травматичні, тобто, під час операції робляться лише маленькі розрізи, через які вводяться зонди, і за допомогою лапараскопічної техніки здійснюється хірургічне втручання. Тривалість операції зменшується до 20-30 хвилин і, відповідно, тривалість наркозу також. Стають меншими ризики виникнення різних ускладнень, значно скорочуються реабілітаційні терміни. Неабиякою перевагою також є значне здешевлення лікування…

Проект реалізується в межах спільної операційної програми Румунія-Україна-Молдова разом з Сіретською міською радою (м. Сірет, Румунія) та в партнерстві з Буковинською Агенцією Регіонального Розвитку. Отож, заставнівські лікарі не тільки отримають сучасне обладнання, а й ще матимуть чудову нагоду обмінятися досвідом зі своїми румунськими колегами.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Євросоюз поділився із заставнівськими лікарями досвідом та лапароскопом”