Епідемія. Інформація Чернівецької облсанепідслужби

На виконання рішення обласного штабу санепідслужба інформує, що головним державним санітарним лікарем області видана постанова № 5 від 01.11.2009 р. щодо обов’язкового проведення санітарної години з проведенням дезінфекції приміщень тричі на день на всіх об’єктах що розташовані на території області на час карантину.

Станом на 3 листопада 2009 р. в основному здійснювались перевірки розважальних закладів (дискотек, інтернет-клубів), ринків, закладів торгівлі та громадського харчування, лікувально-профілактичних закладів, в т.ч. аптек, об’єктів побутового обслуговування, автовокзали, залізничні вокзали, тощо.

В основному порушення виявлялись маскового та температурного режиму, проведення дезінфекції приміщень і територій на ринках змішаної торгівлі, в сільських клубах та Будинках культури.

По місту Чернівці на 4-х об’єктах (ресторани «Турист», «Вечірній Київ», «Лісовий узвіз», бар «Панда») виявлені порушення протиепідемічного режиму при проведенні масових заходів, винесені постанови про призупинення експлуатації.

Самостійно призупинили діяльність ринки міста «Головний», «Добробут», «Ринок Новий», «Буковинський», мікроринки «Господар» та «Карпати», а також промислові торгівельні сектори КП МТК «Калинівський ринок».

При перевірці промислового ринку МКП «Рейтинг» було встановлено невиконання рішення обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, зо що до адміністративної відповідальності директора ринку Гринчук С.Г. та винесено постанову про заборону експлуатації ринку.

Крім цього, перевірками було охоплено 8 інтернет-кафе, виявлено порушення в одному, що розташоване по вул.Руданського,1, складено протокол на директора.

Виявлялись порушення маскового режиму в лікувально-профілактичних закладах міста, а саме:
в пологовому будинку № 2;
в міських поліклініках №№ 1 та 3;
станції швидкої медичної допомоги;
аптечному кіоску міської дитячої лікарні.

Винні притягнуті до адміністративної відповідальності.

2 листопада 2009 р. керівництвом готелю «Турист» не було допущено до перевірки фахівців Чернівецької міської СЕС, з приводу чого направлена інформація в прокуратуру міста.

Всього фахівцями проведено 1012 перевірок, під час перевірок виявлено 100 порушень, за щодо адміністративної відповідальності притягнуто 81 особа, призупинено діяльність 137 об’єктів.

Робота продовжується.

Головний державний санітарний лікар області О.Світличний

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *