Електронна черга в міграційній службі Чернівців – буде. Згодом.

Нині ж у районі за місцем реєстрації можна оформити закордонний паспорт набагато швидше, ніж в обласному центрі – без черг.  І чернівчан там теж обслуговують.  

На електронну скриньку «Версій» надійшов лист від Надії А. (nadyne.v32@gmail.com)

«Нещодавно стикнулася з необхідністю переробляти закордонний паспорт. І коли завітала у міграційну службу, була шокована. Люди стояли в черзі буквально добу, чатуючи по створеному ними ж списку кожні 2 години – звечора, усю ніч та до моменту відкриття дверей міграційноі служби. Мене дуже обурив цей абсурд. Якщо ти ніч не стояв, не записувався звечора, то ти не зможеш подати документи на оформлення закордонного паспорта, тому що пропускна спроможність міграційноі служби – близько 25-30 осіб за день, а бажаючих набагато більше. От і створюються штучні абсурдні чатування до ранку.
Про байдужість влади ми не будемо вести мову, це вже сприймається
, як належне, і чогось особливого ніхто від влади не чекає. Треба вирішувати подібні питання самостійно.
На сайті електронних петицій створена петиція
«Електронна черга в міграційній службі Чернівців» з вимогою створити електронну чергу на сайті міграційної служби Чернівців для оформлення закордонних паспортів.
петиція – за посиланням
http://e-dem.in.ua/chernivtsi/Petition/View/89). Необхідна активна участь чернівчан.
Дуже хотілося би отримувати необхідні документи без приниження людської гідності. Адже ми заслуговуємо на краще!»

Редакція звернулася до Управління державної міграційної служби у Чернівецькій області за коментарем:

За їхнім повідомленням, служба «системно працює над проблемою подолання черг». Так, зокрема, у Києві вже опрацьований та довів свою ефективність пілотний проект з попереднього запису до електронної черги. Неточності та недосконалості в роботі сервісу протягом останніх трьох місяців були ретельно проаналізовані та усунуті. Вочевидь, цей досвід буде враховано при встановленні системи попереднього запису для всіх областей Україні, в тому числі і для Чернівецької.
Разом з тим, як зазначили у прес-службі обласної ДМС, вирішення цього питання не є в компетенції місцевих органів влади, тож петиція навряд чи цьому сприятиме. Місцеві «міграційники» чекають завершення роботи над системою в столиці і щойно вона запрацює, про це широко інформуватимуть.

Обласне УДМС нагадує, що низка територіальних підрозділів УДМС, де є можливості для оформлення закордонних паспортів, працює далеко не на повну потужність (Вижницький, Кельменецький, Сокирянський та Хотинський РС УДМС у Чернівецькій області приймають щодня не більше 10-15 таких відвідувачів), а 90% тих, хто оформляє закордонний паспорт в Управлінні ДМС по вул. Шептицького в Чернівцях, не мають місцевої реєстрації місця проживання. Законом передбачена можливість оформлення закордонного паспорта у будь-якому з терпідрозділів України. Але слід мати також на увазі, що в районі, за місцем реєстрації можна оформити закордонний паспорт набагато швидше, ніж в обласному центрі.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *