Експерт пояснив запит людей на нове прем’єрство

Найефективніший кризовий менеджер –  Тимошенко  

Все помітнішою стає втома суспільства від безпорадності та некомпетентності влади. Люди хочуть, щоб до управління країною повернулися професіонали, здатні адекватно відповідати на виклики сьогодення. Найкраще, на їхню думку, з кризою може впоратися Юлія Тимошенко.

Про це, аналізуючи останнє соціологічне дослідження КМІСу, пише у своєму блозі на Comments.ua політичний експерт Андрій Золотарьов.

«Суспільство переживає період розчарування політиками, які прийшли у владу як «нові обличчя». Люди втомилися від їхньої безпорадності та некомпетентності. Вони не просто не відповідають викликам, що стоять перед країною. Часто вони навіть не усвідомлюють ці виклики», – вважає експерт.

На підтвердження своїх слів він наводить дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на початку грудня, відповідно до якого 66,3% опитаних оцінюють ситуацію в країні як кризу, що супроводжується деградацією та хаосом. Водночас половина опитаних вказують на необхідність зміни очільника уряду, вважаючи, що потрібен досвідчений і сильний прем’єр, здатний протистояти тим викликам, з якими зіткнеться країна найближчими місяцями.

«Перше місце у Юлії Тимошенко. Серед респондентів, які вважають за потрібне змінити прем’єра, кожен п’ятий вважає, що з колишніх глав уряду саме вона найкраще впорається з виведенням України з кризи. Перше місце Тимошенко цілком логічне і зрозуміле. Будучи віцепрем’єром з енергетики, пізніше прем’єр-міністром, вона проявила себе як ефективний антикризовий менеджер, який жорстко і безкомпромісно вирішував завдання, що стояли перед країною», – нагадав політексперт.

На думку Золотарьова, масове незадоволення ситуацією в країні спровоковане системною соціально-економічною кризою, в якій перебуває держава внаслідок того, що «влада виявилася нездатною для прийняття швидких і адекватних рішень». Саме тому чітко проявляється запит на прихід до влади професіоналів.

«Люди хочуть, щоби влада займалася справою, вирішувала злободенні, а не надумані проблеми. Тому вихід у нас один, якщо, звичайно, ми ще розраховуємо на зміни на краще. Перестати дивитися на політику як на шоу, де хто голосніше кричить, той і має рацію. І робити ставку на грамотних спеціалістів та професіоналів», – підсумовує експерт.

Нагадаємо, відповідно до опитування КМІС, проведеного 9-17 грудня 2021 року, на думку 51% респондентів, для виведення країни з кризового стану потрібна зміна прем’єр-міністра. Найкраще із сьогоднішніми викликами, вважають більшість громадян, впорається лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яка єдина пропонує системні та професійні рецепти вирішення головних проблем людей.

https://comments.ua/blog/lyudi-hotyat-chtoby-vlast-zanimalas-delom-1691.html

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *