Екс-директор «Калинки» Сербінчук проти Чернівецької міськради

Ринжук повернувся  на «Калинку»… в особі свого племінника

Про це повідомив журналістам екс-директор МТК «Калинівський ринок» Руслан СЕРБІНЧУК. За його словами, п’ятим сектором «Калинки» вже завідує племінник Ринжука – пан Герасимчук, а новим директором МТК «Калинівський ринок» після виборів може стати бютівець Юрій Ватаманюк.

1

На прес-конференції йшлося про те, що нині відбувається між ним, Сербінчуком, міською радою і «Калинівським ринком».

– За рекомендаціями комісії секретар Чернівецької міської ради п. Кушнірик  розірвав зі мною трудову угоду  і мене звільнили з роботи. Я вважаю таке рішення незаконним і тому подав позов до суду. 5 травня відбулося перше засідання, на яке не з’явився жоден представник міськради. І це при тому, що там працює 8 юристів. У суд не прийшов і пан Кушнірик. Чому це робиться? Найперше і найголовніше для того, щоби на «Калинку»  завести людей, які  безпосередньо допомагатимуть повертати землі Калинівського  ринку у власність  ринку «Добробут». Так, зокрема, на посаду юриста «Калинки» призначили юристку, яка свого часу відстоювала інтереси «Добробуту» у справі проти міськради та «Калинки», а зараз вона робить все навпаки   –  захищає інтереси Калинки та міськради перед ринком «Добробут», –  поінформував колишній директор ринку. Чи є в цьому логіка? Питання риторичнее.

Сербінчук стверджує, що  «цю справу вже намагаються «злити». Таким чином 2 гектари землі вже перейшли від Калинки до «Добробуту».

За словами Сербінчука, доходи, що їх приносив Калинівський ринок, вже нікого не цікавлять. А місто щодня недоотримує 30 тис. грн.!

–То що ж виходить?  Пан Кушнірик каже про діру в міському бюджеті, про фінансові труднощі у тролейбусному управлінні, в аеропорту, а при цьому щодня з міста до приватних рук іде 30 тис. грн., тобто 270 тис. грн. щомісяця, – обурюється екс-директор. Тому через журналістів він звернувся до секретаря міськради Кушнірика і попросив не ховатися, а зробити все, щоби судове засідання 22 травня все ж таки відбулося.

Колишній директор також розповів, що на Калинці зараз відбуваються цікаві речі: повертаються старі працівники, яких він звільнив за зловживання службовим становищем, а також інтенсивно почали повертатися на ринок родичі Ринжука. Так, п’ятим сектором «Калинівського ринку», за словами Сербінчука, завідує пан Герасимчук – племінник Ринжука.

– Ці люди повертаються на підприємство для того, щоби кошти, які ми показали «по-білому», знову завести в тінь, –  стверджує Руслан Сербінчук. Він також повідомив, що є звернення декількох десятків підприємців, які нібито бачать на посаді директора ринку, вже, напевно, після виборів, пана Ватаманюка. Екс-директор нагадав, що Юрій Ватаманюк – директор фірми «Гравітон», власником якої є Бурбак.

Сербінчук переконаний, що його звільнили з посади ще й тому, що ті, хто стоїть за новою командою ринку добре розуміють, що він припинив  би їхні дії. На запитання кореспондента газети «Версії», хто ж конкретно несе відповідальність за нинішню ситуацію на головному бюджетоутворюючому підприємстві міста, Сербінчук сказав: «Я вважаю, що у першу чергу – це пан Бурбак, відтак пан Кушнірик, який дозволяє це робити. Хоча це не ініціатива Кушнірика. Він – фігура, яку зараз розміняють на виборах, хоча він цього не заслуговує. Процесом цілковито керує пан Бурбак».

Насамкінець прес-конференції екс-директор наголосив: « Я цілком упевнений, що я виграю справу, а Кушнірик чітко розуміє, що він її програє».

Сьогодні о 10.00  у Шевченківському районному суді м. Чернівці відбудеться друге засідання у справі Сербінчука проти Чернівецької міськради, куди запросили і журналістів. То ж про те, як розвиватимуться події у суді – читайте у наступному числі газети «Версії».

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *