Еколихо оминуло Буковину

У Чернівцях через викиди фекалій в озерах парку Жовтневого масово гине риба – така інформація минулого тижня налякала чернівчан.

Вода, здавалося, кипіла: сотні рибин шукали порятунку на поверхні, оскільки їм не вистачало кисню… А ще ж додався й запах! І трапилося це через безкультур’я мешканців будинків навколо озера, які спускають в каналізацію побутове сміття та предмети особистої гігієни. Каналізаційний колодязь забився, нечистоти знайшли вихід – у сусідню зливну мережу – і в озеро потрапили фекалії…

Однак, за словами Руслана БОЖЕНАРА, завідувача сектору регулювання рибальства «Чернівцірибоохорони»,  масовій загибелі риби все ж таки вдалося запобігти:Ми втратили тільки 11 особин: 5 коропів, 4 карасі, 2 окуні. Загальна кількість збитків понад 360 грн. Наразі риба почувається добре, озеро самоочищується.

Причиною аварійної ситуації, стверджують фахівці, в тому, що мешканці навколишніх будинків викидали непотріб просто в унітази. Каналізація забилася, стався перелив відходів до системи зливу дощових вод, а відтак безпосередньо в озера…

Вочевидь, корисних для риб у невеличкій кількості «добавок» виявилося забагато. Винних у загибелі риби мають покарати, хоча й досі не знають, кого саме. У цьому тепер розбирається природоохоронна прокуратура.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *