«Двійка» за песимізм. Стосовно школи

123.jpg

На прес-конференції ми отримали зауваження за похмуре обличчя від Василини МАЛИШЕВСЬКОЇ, начальника міського управління освіти. Вона не поділяє песимізму і каже, що школи готові до нового навчального року.Цього року за парти вперше сядуть 2122 маленьких чернівчанина, це на 72 більше ніж торік. Однак кількість перших класів не зросте, їх буде 81, тож у деяких школах учителям клопоту додасться. Водночас зменшилася кількість десятих класів, їх буде лише 64. На думку п. Малишевської, це пов’язане з тим, що багато дітей вступили до технікумів і коледжів, злякавшись незалежного тестування. Працюватимуть 83 групи продовженого дня.
Учительських вакансій у чернівецьких школах не має – їх заповнили 41-м випускником педколеджу. Хоча проблеми якості навчання, на жаль, повністю не вирішені, так само як і матеріальні проблеми вчителів. Педагог-початківець отримуватиме лише 801 грн зарплати. Навантаження на учнів – 7-8 уроків на день –  також не зменшиться. Розвивається мережа класів профільного навчання, зокрема, з фізики, хімії та математики. Придбане нове обладнання для 7 кабінетів  фізики та 15 кабінетів інформатики. Усі школи міста під’єднані до Інтернету. Підручниками школи забезпечені на 80%, але до 1 вересня планується решту докупити. Тому управління освіти попереджає батьків: не купуйте підручників поза школою чи на вимогу вчителів. Про подібні випадки повідомляйте за тел. 3-63-34. Обіцяють, що вимагачів перевиховають.
У що обійшлася підготовка шкіл до навчання, поки що не підрахували. Для порівняння: торік батьківські гаманці школярів полегшали на 1,5 млн, а дошкільнят – на 500 тис. грн. До кожної бюджетної гривні долучено приблизно 15 батьківських.

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *