Депутати Чернівецької облради витупили на захист чорнобильського статусу двох районів

14 сіл Кіцманщини та Заставнівщини, що на  Буковині,  можуть втратити чорнобильський статус.

До Чернівецької облради надійшли Експертні висновки про радіологічний стан населених пунктів Чернівецької області, які підготувала експертна група, створена Національною комісією з радіаційного захисту населення України. Ця експертна група дійшла висновку, що 14 населених пунктів Заставнівського та Кіцманського районів не відповідають критеріям зонування і не можуть бути віднесені до зон радіоактивного забруднення, встановлених чинним законодавством України.

«Ми, депутати Чернівецької обласної ради від Партії регіонів, глибоко стурбовані можливістю втрати населеними пунктами Чернівецької області статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, адже зміни меж зон та статусу населених пунктів призведуть до зміни статусу громадян-мешканців зазначених населених пунктів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що може призвести до зростання соціальної напруги в цих районах», –  повідомляється на сайті Чернівецької обласної ради.

Пропозицію про зміну статусу населених пунктів не підтримали також органи місцевого самоврядування і виконавчої влади Кіцманського та Заставнівського районів, Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації а також громадська організація «Чорнобильці Буковини», яким були надіслані для обговорення Експертні висновки про радіологічний стан населених пунктів Чернівецької області.

«З огляду на зазначене, вважаємо за недоцільне прийняття обласною радою рішення про зміну статусу 14 населених пунктів Кіцманського та Заставнівського районів Чернівецької області, – пише у Зверненні  депутатська фракція Партії регіонів Чернівецької обласної ради. – Закликаємо колег – депутатів підтримати нашу позицію щодо зазначеного питання і не голосувати за прийняття відповідного рішення у випадку його внесення на розгляд сесії обласної ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *