Чернівецька область. Надзвичайні події 8 квітня

Двоє дітей отримали опіки під час пожежі

Вчора до Сторожинецької ЦРЛ поступило двоє дітей з термічними опіками: дівчатка 2006 та 2008 років народження. Діти отримали опіки під час пожежі у їхньому житловому будинку. Родина, в якій виховується четверо дітей, проживає в одноповерховому дерев’яному будинку.

Вдень поки малеча спала, їхня мати вирішила сходити в сусідній магазин за хлібом, однак повернувшись, побачила, що у вікнах стоїть дим. Жінка одразу винесла обох дівчаток з будинку. Двоє старших дітей на час пожежі перебували в школі.

Вогнеборців на місце події не викликали – місцеве населення самотужки загасило полум’я. Фахівці ГУ МНС припускають, що причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення в блоці живлення магнітоли. Обоє дівчаток сьогодні перебувають в реанімаційному відділенні з опіками.

Двоє пенсіонерів потрапили до лікарні після спалювання сухотрав’я

Вчора ввечері до Кіцманської ЦРЛ поступив з опіками 92-річний чоловік, мешканець с. Борівці Кіцманського району. Пенсіонер отримав опіки під час спалювання сухого листя кукурудзи на своїй земельній ділянці. Вогонь перекинувся на верхній одяг та взуття потерпілого, внаслідок чого він отримав опіки. Вогнеборців на місце загоряння не викликали – пожежа самоліквідувалася. На даний час потерпілий знаходиться в реанімаційному відділенні Кіцманської ЦРЛ.

Аналогічний випадок трапився вчора близько 8 години вечора у с. Нижні Петрівці Сторожинецького району. 75-річна жінка спалювала траву на своїй земельній ділянці. Вогонь перекинувся на одяг пенсіонерки, внаслідок чого вона отримала опіки тіла ІІ-ІІІ ступенів. Пожежні підрозділи на місце події не викликалися – суху траву самотужки загасили сусіди потерпілої. Пенсіонерку доправили до хірургічного відділення Сторожинецької ЦРЛ.

Під час пожежі згоріло 50 овець

8 квітня близько 6 години ранку виникла пожежа у с. Берестя Новоселицького району. Горіла стайня приватного фермерського господарства. В одноповерховій дерев’яній споруді знаходилося вівці. Під час пожежі було врятовано 200 голів овець, близько 50 загинули у вогні. Окрім того, вогонь знищив покрівлю стайні. Новоселицьким вогнеборцям знадобилося півгодини, щоб ліквідувати загоряння. Вдалося врятувати від вогню прилеглу житлову будівлю вартістю понад 50 тис. грн. Причина виникнення пожежі поки що встановлюється фахівцями ГУ МНС.

Навпроти готелю «Турист» згорів «Фольксваген»

8 квітня диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення про загоряння автомобіля по вул. Червоноармійській м. Чернівці. У лічені хвилини на місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Горів автомобіль марки „VOLKSWAGEN GOLF”. Пожежу ліквідували менш, ніж за 5 хвилин, вогонь встиг пошкодити панель приладів та сидіння водія. Вже встановлено, що причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення електропроводки в салоні автомобіля.

Вогнеборці врятували від знищення житловий будинок

8 квітня у Чернівцях по вул. Александрі загорілася штабельована деревина біля житлового будинку. На місце події прибули два відділення садгірських вогнеборців. За 15 хвилин вогонь вдалося ліквідувати. Полум’я знищило дошки. Силами вогнеборців вдалося врятувати від знищення житловий будинок вартістю 350 тис. грн. Фахівці ГУ МНС визначили, що причиною пожежі є необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

За добу на Буковині виявили 4 застарілих боєприпаси

8 квітня виявився насиченим днем для працівників групи піротехнічних робіт ГУ МНС України в Чернівецькій області. Впродовж доби у різних районах Буковини виявили 4 застарілих боєприпаси.

У смт. Берегомет Вижницького району на відкритій території виявили 5-кілограмову осколочну авіабомбу часів ІІ Світової війни.

У с. Топорівці на присадибній ділянці під час земельних робіт люди знайшли 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм часів І Світової війни.

Ще один такий самий снаряд виявила в піщаному кар’єрі с. Чорнівка Новоселицького району група піротехнічних робіт ГУ МНС під час планового обстеження місцевості.

А в урочищі «Ганнусин яр» на Хотинщині виявили мінометну міни калібру 82 мм, часів ІІ Світової війни.

Сьогодні група піротехнічних робіт ГУ МНС працює над вивезенням та знешкодженням небезпечних знахідок.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *