Cправжня благодійність підпорядкована космічним законам

Ревмокардіогематологічне відділення Чернівецької обласної дитячої лікарні – одне з найважчих. Там лікуються маленькі пацієнти, частина з яких приречена. Його завідувач Михайло Гнатюк помирає разом із кожною дитиною. Та потім знову повертається, бо не має права на зупинку серця: на нього ж бо чекають інші маленькі хворі, живі, яким ще можна допомогти.

Понад сто хлопчиків і дівчаток Буковини наразі хворіють на рак та лейкемію. Майже 80% з них можна вилікувати. Але тільки за однієї умови: якщо в їхніх батьків є десятки тисяч гривень. Коли ж ні, то шлях у них один – на цвинтар.
Несправедливо й жахливо?! Жорстоко й не по-людськи?! Так. І хоча сумно й страшно це визнавати, такими є сьогоднішні реалії українців. Чи можна їх змінити? Безперечно. Це під силу навіть одній людині. Але для цього треба відкрити свої душу і серце назустріч чужій біді, перейнятися нею і дуже захотіти допомогти.

Такою небайдужою людиною виявився Франц Федорович, депутат обласної ради. Уже четвертий рік з його подачі на Буковині працює Фонд «Подаруй дитині життя», який опікується хворими дитячого гематологічного відділення.

Чернівчани вже звикли бачити скриньки з написом «Подаруй дитині життя» для збору пожертвувань у багатьох людних місцях – супермаркетах, банках…

Щомісяця правління Фонду організовує акції, під час яких виступають учасники художньої самодіяльності, продаються художні вироби, збираються гроші. На виручені кошти купуються ліки, обладнання для відділення – адже хіміотерапія потребує спеціального – тощо.

Формат 41-ї акції «Подаруй дитині життя», яка відбулася минулої суботи, був особливим. Півторагодинний телерадіомарафон у прямому ефірі на трьох майданчиках – у студії Чернівецького державного телебачення, в палаці «Юність Буковини» (благодійний концерт) та на вул. Братів Руснаків,3, де зупинялися біля ведучих дійства небайдужі перехожі, вкидаючи свої кровні до скриньки на полегшення страждань маленьких пацієнтів.

Ініціатором і двигуном благодійної телерадіоімпрези була Любов Годнюк, генеральний директор Чернівецької обласної телерадіокомпанії. Я, до речі, бачила на власні очі, як раділи та тріумфували після завершення телемарафону всі її творчі та технічні працівники! Тоді вкотре переконалася, що благодійність підпорядкована не фізичним, а космічним, себто вищим законам.

Один з них, до речі, звучить так: подібне притягує подібне. Тоді як у фізиці, нагадаю, притягуються різнойменні заряди: плюс і мінус. А у нашому випадку – позитивне тягнеться до позитивного.

Одна добра справа – створення Фонду для допомоги, а точніше, порятунку онкохворих діток – породила інші. Добро почало розповсюджуватися колами, захоплюючи у свою орбіту все більше і більше людей. І, можливо, саме в цьому порятунок не тільки для смертельно хворих пацієнтів, а й наш спільний порятунок?

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

P.S. Під час 41-ї благодіної акції «Подаруй дитині життя» буковинці зібрали 42 тис. 452 гривні!

Дякуємо всім небайдужим до чужого горя!

Нагадауємо реквізити Фонду «Подаруй дитині життя» :

ФАКБ «Форум», м. Чернівці. Код ЄДРПОУ 35029311, Р/Р №26002300000612, МФО 356516.

Зробити добровільні пожертвування можна й завітавши до офісу Фонду «Подаруй дитині життя» за адресою: 58000, м. Чернівці, вул. Гоголя, 12. Тел/факс: 0372-57-31-47.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *